bad-u
Hectopat
Arkadaşlar 2. el Dell İnspiron N3010 alıp, i5 430m 2,26 Ghz, Atı Radeon HD 5470 1GB ekran kartı, 4GB RAM, Qualcomm Atheros AR8152 PCI-E Fast Ethernet Controller, 2T harddisk taktım.
Windows kuruluydu, 10'da başarılı bir şekilde çalıştı daha eski makinama göre biraz daha yavaşta olsa.
Mac kurulumuna geçtiğimde şamata başladı.
Öncelikle he rşey olması gerektiği gibi kuruldu, mac açıldı.
Ekran kartı görmüyor, kamera, wifi yok, USB klavye mouse çalışıyordu.
Multibeast ile driver'ları kurmayı denedim birkaç kez başarısız dedi.
Sonra Clover bootloader ile kurulum olumlu oldu. Bu arada bilgisayar kendi üzerinden çok geç açılıyordu ve USB takılı olup bilgisayarı seçtiğimizde daha seriydi.
Sonra ekran kartını tanıtmaya çalıştım config düzenleme dosyasındaki 5000'li dosyayı denedim, adını config yapıp UEFI bölümüne taşıdım(USB deki)/sanırım burası hatalı. Ama bir değişiklik olmadı.
Ekran belleği 3MB görünüyordu.
Ekran kartını tanıtacağından değil ya en azından hızlı açılır diyr multibeast'i tekrar denedim bu sefer i5 sandybrige seçmeden ve zaten çalışıyor mac'de dolaşabiliyorum diye klavye mouse driver'ını seçmeden Multibeast başarılı dedi, baştan başlattım.
Giriş ekranı karşımda ama ne klavyem ne mouse'um ne USB portlarından klavye mouse çalışamıyor ve ben sisteme giremiyorum.
Süper.
Bende öyle dedim güldüm.
Hadi dedim baştan.
Ama boot menusunde/clover'da ilk seferki gibi base OS X yazılımından yükle dediğimde Apple logosunu çıkartıp %70'ini doldurup, durup, Apple logosunu (park yasağı tabelası gibi) yuvarlağın üstünde bir çizgiyle değiştirdi ve hiçbir şey yapılmadı.
Çözüm aramaya devam.
Recovery modda girdim mac'i tekrar yükle var. Süper. Ama ona tıklayınca da internet istiyor illa. Bir sonraki adıma asla geçmiyor.. Wifi zaten yüklü değildi modeme bağladım.. Tabii ki görmedi neti.
Çözüm aramaya devam.
Dedim ki sileyim ben bun harddiskte ne varsa, dik izlencesini seçtim, sildim.
Tekrar yüklemeye çalış yok. Aynı tıkanıklık.
Bilgisayardaki mac'de yok.
Olmuyor olmuyor.
Çözüm üretmeye çalışmaya inatla devam.
Dedim en sonunda windows'u tekrar kurayım yine dönerim.
Clover'la karşılanıyorum hep ve oradan boot dediğimdede olmuyor olmuyor.
Velhasılı böyle arkadaşlar. Biliyorum derdimi çok uzun yoldan anlattım ama tüm günümü buna gömdüm ve elimde (şimdilik)bir şey yok.
Şu an Clover'I kaldırmayı düşünüyorum her ne kadar nasıl yapacağımı bilmesemde
ya da harddisk'i söküp kutuyla harici yapıp formatlamayı ama en en uzun yöntemler bunlar.
Bunlara başvurmadan/bilgisizliğimle yollarımı uzatmadan size bir danışayım istedim.
Şimdiden sabırla okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkürler...
Umarım iyi anlatabilmişimdir.
Windows kuruluydu, 10'da başarılı bir şekilde çalıştı daha eski makinama göre biraz daha yavaşta olsa.
Mac kurulumuna geçtiğimde şamata başladı.
Öncelikle he rşey olması gerektiği gibi kuruldu, mac açıldı.
Ekran kartı görmüyor, kamera, wifi yok, USB klavye mouse çalışıyordu.
Multibeast ile driver'ları kurmayı denedim birkaç kez başarısız dedi.
Sonra Clover bootloader ile kurulum olumlu oldu. Bu arada bilgisayar kendi üzerinden çok geç açılıyordu ve USB takılı olup bilgisayarı seçtiğimizde daha seriydi.
Sonra ekran kartını tanıtmaya çalıştım config düzenleme dosyasındaki 5000'li dosyayı denedim, adını config yapıp UEFI bölümüne taşıdım(USB deki)/sanırım burası hatalı. Ama bir değişiklik olmadı.
Ekran belleği 3MB görünüyordu.
Ekran kartını tanıtacağından değil ya en azından hızlı açılır diyr multibeast'i tekrar denedim bu sefer i5 sandybrige seçmeden ve zaten çalışıyor mac'de dolaşabiliyorum diye klavye mouse driver'ını seçmeden Multibeast başarılı dedi, baştan başlattım.
Giriş ekranı karşımda ama ne klavyem ne mouse'um ne USB portlarından klavye mouse çalışamıyor ve ben sisteme giremiyorum.
Süper.
Bende öyle dedim güldüm.
Hadi dedim baştan.
Ama boot menusunde/clover'da ilk seferki gibi base OS X yazılımından yükle dediğimde Apple logosunu çıkartıp %70'ini doldurup, durup, Apple logosunu (park yasağı tabelası gibi) yuvarlağın üstünde bir çizgiyle değiştirdi ve hiçbir şey yapılmadı.
Çözüm aramaya devam.
Recovery modda girdim mac'i tekrar yükle var. Süper. Ama ona tıklayınca da internet istiyor illa. Bir sonraki adıma asla geçmiyor.. Wifi zaten yüklü değildi modeme bağladım.. Tabii ki görmedi neti.
Çözüm aramaya devam.
Dedim ki sileyim ben bun harddiskte ne varsa, dik izlencesini seçtim, sildim.
Tekrar yüklemeye çalış yok. Aynı tıkanıklık.
Bilgisayardaki mac'de yok.
Olmuyor olmuyor.
Çözüm üretmeye çalışmaya inatla devam.
Dedim en sonunda windows'u tekrar kurayım yine dönerim.
Clover'la karşılanıyorum hep ve oradan boot dediğimdede olmuyor olmuyor.
Velhasılı böyle arkadaşlar. Biliyorum derdimi çok uzun yoldan anlattım ama tüm günümü buna gömdüm ve elimde (şimdilik)bir şey yok.
Şu an Clover'I kaldırmayı düşünüyorum her ne kadar nasıl yapacağımı bilmesemde
ya da harddisk'i söküp kutuyla harici yapıp formatlamayı ama en en uzun yöntemler bunlar.
Bunlara başvurmadan/bilgisizliğimle yollarımı uzatmadan size bir danışayım istedim.
Şimdiden sabırla okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkürler...
Umarım iyi anlatabilmişimdir.
Son düzenleyen: Moderatör: