macOS ve artıları

Yer
Çorum
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Birkaç aydır macOS deneyimine ulaştım ve bu makaleyi yazmak istedim. Hatalarım yanlışlarım olabilir. AF görün.

1.soru: macOS ile Windows'un farkları nelerdir?

Cevap: macOS daha çok iş ve gündelik kullanım içindir. Ayrıca bazı durumlarda yazılım geliştiren kişiler için rakipsizdir. iOS platformuna uygulama üretmek gibi çeşitli yazılımsal işler macOS içinde yapılır. Ayrıca Office programları bedavadır ve App Store üzerinden indirilebilir. Ayrıca Apple kimliği ekosistem konusunda iPhone veya iPad için birçok ayar koymuştur bu yazılıma. Benim kullanımda gördüğüm farklılıklar ise daha çok arayüz ve program farklılığı oldu. Programları yüklemek kurmak açısından Windows'tan daha farklı olan macOS oyun severler için çok da iyi değildir.

Oyun konusunda birçok oyun macOS platformunda direkt olarak oynanmamaktadır. Yine de GeForce NOW içinden oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Arayüz olarak ise daha çok mobil bir cihaz kolaylığı sağlayarak Windows'un yaptığı işleri yapan bir yazılım bana göre macOS. Ayrıca benim tam aradığım yazılım klasörleri düzenleme işinden programların temasına kadar ayrı ayrı düşünülmüş bence macOS. Benim istediğim akıcı, basit arayüz, PC içinde yapabildiğim ve mobilde yapamadığım işleri yapmamı sağlıyor.

2.soru: Windows'tan MacOS'a geçersem alışır mıyım?

Cevap: Açıkçası bana alışmak zor gelmedi. Daha basit bir kullanım sunuyor bence.

Devamı yakında gelecek inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben PC'ye 2. işletim sistemini Android kurarsam Office programları yine bedava oluyor :D

Microsoft yine paralı.

Screenshot_20210602_174420.jpg

Elbette ücretli olacak adı üzerinde “Microsoft Office”

Bedava olan ise Apple’ın kendi office uygulamaları :

- Pages (Word yerine)
- Numbers (Excel yerine)
- Keynote (Power Point yerine)

Bunlar zaten yüklü gelir, yoksa da AppStore’dan ücretsiz indirebilirsiniz

Elbette ücretli olacak adı üzerinde “microsoft office”

Bedava olan ise Apple'ın kendi Office uygulamaları:

- pages (Word yerine)
- numbers (Excel yerine)
- keynote (PowerPoint yerine)

Bunlar zaten yüklü gelir, yoksa da App Store'dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Biliyorum hocam kullanıyorum zaten 2 aydır. Bence Microsoft Office bunun yanında hiç kalır.
(Yüklü gelmedi ama App Store üzerinden iwork yazarak indirdim.)

Ekran Resmi 2021-06-05 14.23.07.png

Ekran Resmi 2021-06-05 14.24.13.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı