macOS'a Windows HDD'si takmak

Nasıl yani? Arkadaş Windows ve macOS kullanmak istiyor hocam, ben mi yanlış anladım yoksa dediğiniz?
Hocam olay şu, macOS içerisinde NTFS ile kopyalama yapmak zor, ama direkt olarak NTFS boot ederken macOS ile işimiz kalmıyor. macOS ile işimiz kalmadığı için her dosya sistemi ile uğraşabiliriz çünkü macOS sistemi içerisinde değiliz. macOS'in dışına çıktıktan sonra Apple'nin EFI sistemine kalıyoruz, yani bu durumda NTFS boot edebiliyoruz bende yeni anladım soruyu :D

Konu sahibinin asıl sorusuna gelelim, Apple'ın sitesinde başlangıç diskini seçmek için şöyle bir yazı var:
Mac'inizi kapatın ve açarken Option tuşuna basılı tutun.

Bu şekilde Windows diski boot etmeyi deneyin. macOS X yüklü diski çıkarıp deneyin ama.

Deneyebilirsiniz. Açılacağını pek sanmıyorum ama deneyin yine de. Mac'i açarken Option tuşuna basılı tutun. Sonra Windows kurulu diski seçin. Bu arada iMac ARM işlemcili mi? ARM işlemcili Mac'ler de Windows kullanamazsınız haberiniz olsun. Windows 11 ARM sürümü varsa o'nu kullanabilirsiniz belki.

Konu sahibinin asıl sorusuna gelelim, Apple'ın sitesinde başlangıç diskini seçmek için şöyle bir yazı var:
Mac'inizi kapatın ve açarken Option tuşuna basılı tutun.

Bu şekilde Windows diski boot etmeyi deneyin. macOS X yüklü diski çıkarıp deneyin ama.

Sistem boot edecek disk bulana kadar tarama yapar ve OS yüklü diskte önyükleme yapar. Menüden bir disk seçmeden işlem gerçekleşir, sizin dediğiniz yöntem bölünmüş disklerde işe yarar ama GRUB ya da işletim sistemi seçme menüsü geldiği için gerek kalmaz.

Mac bilgisayarlar açılışta beyaz bir ekran ve elma logosu ile açılır ardından siyah text ekranına düşer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı