Mac'te yazılıma nereden başlanmalı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi forumlar. Kullandığım ve çok başarılı Hackintosh bir cihazım var. Çoğu MacBook Air'den (M1 işlemcili olan hariç) daha yüksek bir performans veriyor. Ben de 15 yaşımda yazılıma başlayıp kendimi geliştirmek istiyorum. Açık kaynak kodlu yazılımları alıp kendi bünyemde geliştirip ve özellikler ekleyip GitHub'a yüklemeyi düşünüyorum çünkü yine Technopat Sosyal'de bir hocamız böyle demişti. Şimdiden böyle projeler yaparsam ileride işlerime dair gösterebileceğim örnekler olur diye. Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Yazılıma nereden başlamalıyım? Mac bir cihaz için özel önerileriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası yazılımın hangi türünü yaptığına bağlı gereken araç-gereçleri (toolchain) kurabilirsin. Örneğin ben işletim sistemlerinin kodlarıyla ilgileniyorum, bu yüzden de bilgisayarımda cross-platform GCC ve Binutils bulunuyor.

Açık kaynak kodlu yazılımlara katkı yapmalısın kesinlikle, bunu her geliştirici yapmalı. Değişik değişik kod stilleri göreceksin ne kadar açık kaynaklı yazılım ile haşır neşir olursan. Örneğin ben çoğu kişinin bilmediği GCC yönlendirmelerini böyle öğrendim, __attribute__((packed)) gibi mesela.

Başlangıç olarak bana ne önerirsiniz? Dediğiniz şeyleri ilk kez duyduğum için biraz yabancıyım kusura bakmayın. Ayrıca macOS üzerinde Windows için de program geliştirebilir mi?

Başlangıç olarak bana ne önerirsiniz? Dediğiniz şeyleri ilk kez duyduğum için biraz yabancıyım kusura bakmayın. Ayrıca macOS üzerinde Windows için de program geliştirebilir mi?
Çapraz platform destekli bir yazılım yaparsan o yazılımı Windows'ta da çalıştırabilirsin. Atıyorum C++ ile çalışıyorsun, Qt veya wxWidgets kullanarak çapraz platform bir yazılım yapabilirsin. Yapman gereken sadece Windows üzerinde derlemek olacaktır.

Çapraz platform destekli bir yazılım yaparsan o yazılımı Windows'ta da çalıştırabilirsin. Atıyorum C++ ile çalışıyorsun, Qt veya wxWidgets kullanarak çapraz platform bir yazılım yapabilirsin. Yapman gereken sadece Windows üzerinde derlemek olacaktır.
Anladım hocam. Yani yazdığım programı Windows için portlayacağım. Doğru mu?

Swift kolay bir dildir ve sadece Mac'ten yapılır ama onunla Windows'a yapılır mı bilemem.
Hocam sadece Mac ile sınırlı kalırsam çalışmalarımın çok farkedilebileceğini sanmıyorum. O yüzden iki işletim sistemiyle de ilgilenmek istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı