Çözüldü Macun yeniledikten sonra bilgisayar çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JustMBT

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB RS 3200mhz CL16 DDR4 Ram
Ekran kartı
Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8GB GDDR6 256
Anakart
Gigabyte B450M K 3600MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı kullanırken bir ısınma problemi olduğunu fark ettim ve en son macun süreli 1 buçuk yıl olmuştu, bu yüzden yeni macun sürdüm. Ardından ekran kartını çıkararak kuru bir mendille temizledim. Bilgisayarımın da içini güzelce temizledikten sonra bilgisayarı açmak için düğmeye bastım fakat bilgisayarım çalışmadı. Taktığım mouse klavye ve kulaklığın LED'leri yanıp sönüyor sürekli, daha detaylı görmeniz için video bırakıyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU'yu yerinden sökerek kabloları takip ettim, BIOS pilini takıp çıkardım, RAM'leri taktım çıkardım, anakartta herhangi bir kablo yerinden oynamış mı veya çıkmış mı diye kontrol ettim fakat hiçbir sorun göremedim ama böyle bir problemim var yardımcı olur musunuz?

Not: Macunu sürerken işlemciyi kesinlikle yerinden çıkarmadım ya da hareket ettirmedim.

Çözüm
Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, sorun PSU'daymış. Sanırım ömrü gelmiş değiştirdim düzeldi.
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı kullanırken bir ısınma problemi olduğunu fark ettim ve en son macun süreli 1 buçuk yıl olmuştu, bu yüzden yeni macun sürdüm. Ardından ekran kartını çıkararak kuru bir mendille temizledim. Bilgisayarımın da içini güzelce temizledikten sonra bilgisayarı açmak için düğmeye bastım fakat bilgisayarım çalışmadı. Taktığım mouse klavye ve kulaklığın LED'leri yanıp sönüyor sürekli, daha detaylı görmeniz için video bırakıyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU'yu yerinden sökerek kabloları takip ettim, BIOS pilini takıp çıkardım, RAM'leri taktım çıkardım, anakartta herhangi bir kablo yerinden oynamış mı veya çıkmış mı diye kontrol ettim fakat hiçbir sorun göremedim ama böyle bir problemim var yardımcı olur musunuz?

Not: Macunu sürerken işlemciyi kesinlikle yerinden çıkarmadım ya da hareket ettirmedim.

Hocam not düşmüşsünüz ama bence işlemciyi tekrardan çıkarıp takın veya çok fazla sürdüyseniz birazını alın.

1. GPU güç bağlantılarını, CPU güç bağlantılarını yaptığınızdan emin olun
  2. RAM'leri tek tek montajlayarak çalıştırmayı deneyin
  3. Ekran kartını montajlamadan sistemi çalıştırmayı deneyin
  4. PWR, RESET gibi kasadan anakarta gelen bağlantıların devamlı kısa devre yapmadığından emin olun.
  5. CPU sökmediyseniz bile kuru macunu çekerken yerinden oynatmış olabilirsiniz, montajı tekrar yapmayı deneyin
Kuru mendille ekran kartının slot girişlerini temizlediyseniz statikten zarar vermiş olabilirsiniz. Çok ihtimal var ama sıra sıra her şeyi denemek lazım.

1. GPU güç bağlantılarını, CPU güç bağlantılarını yaptığınızdan emin olun.
  2. RAM'leri tek tek montajlayarak çalıştırmayı deneyin.
  3. Ekran kartını montajlamadan sistemi çalıştırmayı deneyin.
  4. PWR, reset gibi kasadan anakarta gelen bağlantıların devamlı kısa devre yapmadığından emin olun.
  5. CPU sökmediyseniz bile kuru macunu çekerken yerinden oynatmış olabilirsiniz, montajı tekrar yapmayı deneyin.
Kuru mendille ekran kartının slot girişlerini temizlediyseniz statikten zarar vermiş olabilirsiniz. Çok ihtimal var ama sıra sıra her şeyi denemek lazım.

Hocam öncelikle teşekkür ederim, hepsini denedim sıra sıra fakat durum hala aynı.

Hocam öncelikle teşekkür ederim, hepsini denedim sıra sıra fakat durum hala aynı.
Eğer bunlardan birisi çözüm olmuyorsa fikrimce statikten bir şekilde zarar verdiniz. Bu arıza genellikle CPU veya RAM bağlantıları veya bunların Anakart tarafındaki bağlantıları ile ilgili oluyor. Servise göndermeden veya bir aksiyon almadan önce mutlaka her şeyi deneyin, çok basit bir şey olabilir. Kendim kontrol ediyor olsam izleyeceğim yol belli, yaptığım her hamleden geriye dönerek kontrol ederim.

Tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim, sorun PSU'daymış. Sanırım ömrü gelmiş değiştirdim düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı