Madencilik ekran kartı ömrünü ne kadar kısaltır?

Neden böyle bir tavır sergilediniz anlamadım. Bende de şuan 3070 ile aynı GDDR6 belleklere sahip olan RX 6900 XT var ve mining yaparken bellekleri 75-80 derece arası oluyor çekirdek 40 derece iken. Kart çekirdeğinin 34 derece olması hiçbir şeyi kanıtlamaz.
Bir tavir sergilemedim sadece yorumunuza guvenerek cevap verdim baska birsey yok yani. Ramlerin 30’derece fanlarda PİŞTİĞİNİ soyluyorsunuz bende size guvendim baska birsey yok yani :)
 
İleride iyi bir bütçe ile sağlam bir mining sistemi kurmayı planlıyorum. Kartların RTX 3080 olacağını baz alırsak bu sistem ne kadar dayanabilir belirli bir yerden sonra verim vermemeye başlar mı merak ediyorum. Miningi yeni yeni öğreniyorum kartların bakımı vesaire yapılsa ne kadar bir süre bana iyi bir gelir sağlayabilir?

Ekran kartın %100 çalışıyor her zaman ondan dolayı çok ısını güzel bir oda ayarlarsan ve temiz hava sirkülasyon yapabilirsen çok iyi bir gelir edebilirsin ama kartın ömrü tahminen 3 yıl olabilir
 
VRAM sıcaklıkları için bence üreticiler daha farklı bir termal çözüme yönlenebilirlerdi. Ama aslında VRAM termal tasarımını mining yapılacak şekilde tasarlamıyorlar. 😅
 
Hocam GPU sıcaklığıyla VRAM sıcaklıkları arasında kaç derece fark var.
40 derece fark var. Mining sadece ve sadece VRAM’e yükleniyor GPU ya neredeyse hiç yüklenmiyor ama bu arkadaş bunu anlamamakta ısrar ediyor ve komik olduğunu zannediyor umarım bir gün vram’i bozulur da görür. Burda bilgilendirici bir şey söylüyorum fanını yüzde 30 çalıştırmasın diye adam dalga geçiyor.
 

Geri
Yukarı