Madencilik kazancı ne kadar?

Ben iş bitti demiyorum TR'de yapılmaz diyorum. Ayriyeten de ben bu işi küçük bir sistem ile yaptığımda bile elektrik faturam 1 ayda 500₺'ye yaklaştı ve üzerinden nereden baksan 5-7 yıl geçmiştir diye tahmin ediyorum. Örnek bu dediğimden bile yola çıksan ortalama 1 yılda kur 1.3₺ artışta bununla beraber vergilerde yıllık enflasyon payı üzerinden %7.2-%7.3 civarında artış göstermekteyken bu arkadaşın iki yolu var. Ya bu arkadaş bu sistemin bir kısmını güneş paneli bir kısmını normal elektrik ile yapıyor (ki bu dediğim şey aşırı mantıksız ve tehlikeli) veya direk güneş paneli kullanıyor elektriği de komşularına dağıtıyor (bu yazdığımı ciddiye almana gerek yok) ya da bu abin/arkadaşın Şırnak tarafında falan oturuyor her halde ben BBB de merkezde bile değilim elektrik faturam dikkat etmemize rağmen 100-200₺ arası geliyor sürekli ve bu sabit her yıl artarak sabitleniyor. Demem o ki bu cihazları çalıştıran adama bir şekilde o elektrik faturası geldi diyelim
2.86 eth - 37.25 etc senin dediğin gibi kazansa bile o sistem ile bu kadar hızlı kasıyor ise ya sistem OC vs. yapılmıştır ölmek üzeredir ya da abiniz sallıyordur. Ama abiniz elektronik eşyalarda bayağı bir şanslıdır elektrik dağıtım şirketi de benimkinden farklıdır veya Marmara bölgesinde yaşamıyordur tamam der geçerim 2.86 eth - 37.25 etc hatta bundan daha bile fazla kazanır derim 2 ay 16 günde ama o kadar şanslı bir adam olsa burada dünyaya geleceğine ihtimal vermem ama neyse bu kadar yeter yeterince fikrimi beyan ettim.

Evet sistemde overclock mevcut ama çok ileri seviyede değil diye biliyorum. Sapphire marka ekran kartına msi biosu atmış mesela daha stabil çalıştığı için. Voltaj değerleriyle de oynamış tek tek test etmiş.. Ayrıyetten kendisi güneş paneli kullanmıyor, bir de İstanbul'da oturuyor. Enteresan gerçekten

Bence yapılabilir ama kendin deneyip görmen daha sağlıklı olur. Hesap kitap yaparak girmekte fayda var. Ben de düşünmüyor değilim mining işine girmeyi.

Dolar kuru yüzünden ilk şahsın söylediği şey imkansız. Mining sistemler 60-70K oldu sayılır. Al sat yapsanız daha karlı çıkarsınız.

Bildiğim kadarıyla bitcoinlerin miktarının bir sınırı var. Yani bir yerden sonra çıkarılamayacaklar. Bundan dolayı giderek çıkarmak zorlaşıyor

Bir de güneş paneli kur elektrik parası derdinden de kurtulursun.

Kullandığın sistemin maliyeti ne kadar?

Hocam bu iş sabır işidir elle tutulacak kadar kara geçmeniz nereden baksanız 2 sene sürer, elektrik masrafları ,kartların masrafları falan derken kazandığınız para gideri anca karşılar, diyorsanız ben kesin girmek istiyorum ,az kartla başlayıp işi öğrenmenizi öğrendikçe kartları artırırısın, bu şekilde yapacaksan tavsiye ederim dediğim gibi bu iş geleceğe yatırım ve Türkiye'de birazda gereksiz ve boş bir yatırım onun yerine ekran kartlarına vericeğiniz parayı faiz e yatırsanız, sizler için daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…