Çözüm Madencilik yapılan ekran kartının performansı düşer mi?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Başlığı ben, arama motorlarında o sorunun yanıtını arayanlara ulaşmak için yazdım.

Kısa yanıt:
Düşmez.

Eğer ekran kartının silikon çipi aşınırsa o kartın yazılımına girilen frekanslarda çalışamaz ve artifact ya da siyah ekran problemi yaratır. Aynı durum kartın besleme ünitesi için de geçerlidir. Eğer kartın MOSFET'leri aşınırsa kartın silikon çipi dengeli ve yeterli elektriği alamaz ve artifact ya da siyah ekran problemi yaratır.
İkinci el kartlarda gözlemlenen performans kaybı direkt kartın soğutucusuyla ilgilidir. Soğutucu eğer hasar gördüyse, tozdan tıkandıysa veya çıkartılıp geri düzgün takılmadıysa kartın silikon çipi aşırı ısınmaya başlar ve sıcaklık kaynaklı hasarın önüne geçmek için performansını sınırlar.
Şu ve bu videolarda bu yazdıklarım test ediliyor ve doğrulanıyor. İngilizce bilmeyen okurlarımız için iki videonun da sonuç bölümlerini Türkçe'ye çevirdim. İlk videonun sonuç bölümü 6.00'da başlayıp 6.23'de bitiyor ve videonun sunucusu Linus Sebastian:

- Bozulduğunda zırıltı yapan ya da direkt duran soğutucu pervaneleri haricinde, çoğu bilgisayar donanımında olduğu gibi ekran kartlarının hareketli bir parçası yoktur. Bu yüzden genelde onlarda, sakızların çiğnendiğinde zamanla tatlarının gitmesi gibi kullanılırlarken zamanla performans kaybı yaşamazlar.

İkinci videonun sonuç bölümü 7.56'da başlayıp 8.12'de bitiyor ve sunucu Linus:

(Palit madencilikte kullanılan ekran kartlarının her sene %10 performans kaybettiğini açıklamıştı) (Cümledeki "hala" ilk videoya gönderme)
- Eğer Palit, kartlarının çok erken bozulduğunu itiraf etmiyorsa bir ekran kartını kullanmak o kartın günlük performansını hala etkilemez.

Bu yazımdan ve test sonuçlarından anlayacağınız kadarıyla madencilikte kullanılan ekran kartlarının performansı zamanla düşmez fakat bozulabilir. Bir ekran kartı ya bozuktur ya da sağlamdır, az çalışan ya da biraz bozuk ekran kartı yoktur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı