Mafia Definitive Edition incelemesi

Arda9843

Hectopat
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
3.015
Makaleler
4
Çözümler
14
Öncelikle oyun kısa ama size güzel. Bir 10 saat yaşatıyor ama fiyatına değiyor mu, eh işte. Mafia: Definitive Edition on Steam asıl oyunu oynamak isteyip grafiklerinden dolayı oynayamıyorsanız iyi bir tercih olacaktır. Oyunun grafikleri çok mükemmel değil ama kötü de değil. Vuruş hissi var ama mükemmel değil, idare ediyor. Genel olarak çatışmalar siper al, vur şeklinde geçiyor. Ortada John Wick gibi koşturamıyorsunuz, sizi hızlıca indiriyorlar.

Benim ilk oyunda sevmediğim; polislerin trafik kurallarında durdurması olayının isteğe bağlı olarak kapatılması iyi olmuş, polis sizi durduruyor ama oyunda para sistemi yok. Sadece zaman kaybı. Ve şey olayını da isteğe bağlı olması iyi olmuş, eski oyunda Checkpoint'i %10 canla alırsanız ölürseniz sonra yine %10 canla başlıyorsunuz. Bu olayı da isteğe bağlı olması iyi olmuş. Ve checkpointler oldukça artırılmış. Ve oyunda hikayede sizi neredeyse hiç boş bırakmıyorlar. Haritada gezmek için Free rider modunu kullanabilirsiniz.

Onun dışında sesler, oyunun atmosferini sevdim. Optimizasyon çok iyi değil ama bir CP2077 de değil. Onun dışında oyunda RTX var. Açtığınızda grafikler gerçekten güzel duruyor. Oyunun hikaye anlamını sevdim, ilk oyuna sadık kalmışlar. Tabii birkaç değişiklik var. Mesela Sarah daha fazla sahnede var ve yanımızda olan NPC'ler ölümsüz. Bu çok iyi olmuş, onları da düşünmek zorunda kalmıyoruz. Ve araba sürme seanslarını atlayabiliyorsunuz, bu da iyi olmuş. Ben genel olarak çoğunu atladım. Free rider modunu çok bilmiyorum, çünkü çok oynamadım. Açık dünyada yapılacak hiçbir şey yok, hatta haritada hiçbir işaret bile yok.

Benim oyuna genel puanım 100/75, bu tarz oyunları seviyorsanız bir şans verebilirsiniz. İnceleme biraz karışık oldu kusura bakamayın. Oyun çıkalı uzun zaman geçti, niye şimdi inceledim diye sorarsanız indirime girmesini bekledim. Girmeyince ve oyunsuz kalınca şans vermeye karar verdim. Mafia: Definitive Edition
 
Oyun güzel genel olarak ama fiyatını hak etmiyor bence. 10 saatlik bir deneyim için bir tık tuzlu. Orijinal Mafia 1'i sevdiyseniz günümüz için güzel ayarlamışlar oyunu, alınabilir. Elinize sağlık inceleme için.
 
Bazı görevleri değiştirmeleri iyi olmuş bence. Dediğiniz gibi sarah daha çok sahnelerde yer alıyor ve hatırladığım kadarıyla Frank'in ihanet görevinde de ilk oyunda direğe kelepçiliyorduk, sonra da ailesini hava limanında bulmamızı ve uçak biletini bulmamızı istemişti oyun. Yani bana bunlar biraz saçma gibi gelmişti. Definitive Edition'da bunları kaldırmışlar ve iyi olmuş.
 

Geri
Yukarı