MAG B650 Tomahawk Wi-Fi sistemde CPU ve RAM ışığı yanıyor

Merhaba, ben yeni sistem topladım. Dün bilgisayar güzelce çalışıyordu, hiçbir sorun yoktu. RAM'lerin MHz'sini yükselteyim dedim XMP'ydi galiba, yarın adı onu açtım, PC'yi kapattım. Kapatmaz olaydım, başlıktaki gibi ışıklar yandı ve dünden beri ekran gelmiyor. Güç var, sıkıntı yok, RAM'lerin ışıkları yanıyor, işlemciye elektrik gidiyor, hiçbir donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum. İnternetteki her çözümü denedim ama nafile.

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
RAM: G.Skill Tridenz 5 64 GB.
Ekran kartı: MSI Ventus 3X RTX 4070 Ti Super.
İşlemci: R7 7700.

PC'yi toplayalı daha 1 gün olmadan bu sorunla karşılaştım. Kafayı yiyeceğim. BIOS pili çıkartıp bekledim, BIOS flashback deniyorum hiçbir ilerleme olmuyor sürekli ışıp yanıyor sönüyor, her şey üstündeyken de denedim her şeyi çıkarıp da denedim; RAM'leri tek tek denedim, 2 2 denedim, farklı slotlarda denedim; internette denemediğim şey kalmadı sanırım. Ekran gelmiyor saçma sapan BIOS'tan XMP'yi kapat falan yazan arkadaşlar oluyor, yazmayın arkadaşlar. Keşke girebilsem j batden de denedim CMOS'u sıfırlamıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC açılması için 5-10 dakika bekleyin. XMP sonrası ilk boot süresi inanılmaz uzun oluyor AM5 sistemlerde. Bende ram frekansımı arttırdığım zaman ilk boot süresi 10 dakikayı bulmuştu.

PC açılması için 5-10 dakika bekleyin. XMP sonrası ilk boot süresi inanılmaz uzun oluyor AM5 sistemlerde.

XMP ayarını açtım diye mi bu hale geldi yani ben bunu garantiye versem ya tamir edilecek ya yenisi gönderilecek ben yine MHz yükseltmeye çalışcem yine aynı sorun olacak kısır döngü başka çözüm yolu yok mu bunun.

Bilgisayardaki her şeyi çıkartın işlemci hariç sonrasında ise RAM ekran kartı tek tek takın öyle deneyin her aşamada tekrar tekrar açma tuşuna bir basın bunu yapmadan önce CMOS pilini çıkartın ve 10 dk falan bekleyin ayrıca RAM'in sadece bir tanesini takın.

AM5 soketinde böyle rahatsızlık veren bir durum var. Bende ilk başta bilgisayar bozuldu sandım dedim ki "kendi kendine bozulacak hali yok ya" dedim bilgisayar arıza ışıkları açık şekilde bıraktım ne hali varsa görsün diye 10-15 dakika telefonla falan takıldım ve sonra bir baktım bilgisayar açılmış ve RAM frekanslar en yüksek değerlerde. Sonrasında Cyebrpunk açtım FPS değerleri de az bir nebze iyileşmişti.

denedim olmadı

umarım öyle olur sabaha kadar açık dursun yoksa garanti yolu gözüktü

Denedim olmadı.

Umarım öyle olur sabaha kadar açık dursun yoksa garanti yolu gözüktü.

Hocam demeye çalıştığım şuydu neyin arızaya sebep verdiğini denemek için bir parça bozuldu mu falan gibi her parçayı taktığınızda tek tek PC'yi çalıştırıp ışıklara falan bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…