Çözüldü MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi CPU ışığı yanıyor ve ekran açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kalsiyumcanavari

Hectopat
Daha fazla  
Sıvı soğutmayı değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor ve CPU ışığı yanıyor. Ekran gelmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çözüm
Sıvı soğutmayı değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor ve CPU ışığı yanıyor. Ekran gelmiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağdaki RAM'i sökün, soldaki tek RAM ile açın sistemi, sonra 2 RAM'i eklersiniz.
İşlemci soğutucusunun vidalarını biraz gevşetip tekrar dener misin?

Bir adam bios’u sıfırlayın ve 10 dakika bekleyip açın diyordu. Bende sıfırladım ve 10 Dk bekliyorum. Bu arada işlemci fanınıda gevşetebilirim birazcık. Son olarak macun heryere yayılması az boşluk var ondan olabilir mi?

İşlemci soğutucusunun vidalarını biraz gevşetip tekrar dener misin?

Olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_0261.jpeg
    IMG_0261.jpeg
    201,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bir adam BIOS'u sıfırlayın ve 10 dakika bekleyip açın diyordu. Bende sıfırladım ve 10 Dk bekliyorum. Bu arada işlemci fanınıda gevşetebilirim birazcık. Son olarak macun her yere yayılması az boşluk var ondan olabilir mi?

Olmadı.

BIOS güncelleyince sıfırlanır zaten, macunla alakası yok, sökmüşken işlemci pinlerini kontrol edin eğilen var mı, bellek kontrolcü işlemci içinde.

İşlemcide bir sıkıntı yok. Bellek kontrolcüsü nedir?

2. Ve 4'e taktığınızda RAM'ler çift kanal çalışır, kontrolcüsüde işlemcide, pinlerde sıkıntı yoksa soğutucuyu çok sıkmadan, tekrar deneyin, ama önce 2. Slota takıp açın sonra 4. Slota 2. RAM'i takın.

Çalışmaması için hiçbir sebep yok, ilginç bir durum, soğutucu değiştirmeyle anakart neden arızalansın işlemcinin pinleride sağlam diyorsunuz, mutlaka gözden kaçan birşey var.

2 ve 4’e ram i bios sıfırladıktan sonra takınca kendine 2 defa elektriği kesip reset atıyor, sonrada cpu ışığı sabit kalıyor.

2 ve 4'e RAM'i BIOS sıfırladıktan sonra takınca kendine 2 defa elektriği kesip reset atıyor, sonra da CPU ışığı sabit kalıyor.

Evet çift kanal çalıştıramıyor, BIOS da XMP açtıkdan sonra DRAM voltajını 1.38v elle verip 2 ve 4 olarak tekrar dener misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı