MAG B650 Tomahawk Wi-Fi sistemde CPU ve RAM ışığı yanıyor

Merhaba, ben yeni sistem topladım. Dün bilgisayar güzelce çalışıyordu, hiçbir sorun yoktu. RAM'lerin MHz'sini yükselteyim dedim XMP'ydi galiba, yarın adı onu açtım, PC'yi kapattım. Kapatmaz olaydım, başlıktaki gibi ışıklar yandı ve dünden beri ekran gelmiyor. Güç var, sıkıntı yok, RAM'lerin ışıkları yanıyor, işlemciye elektrik gidiyor, hiçbir donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum. İnternetteki her çözümü denedim ama nafile.

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
RAM: G.Skill Tridenz 5 64 GB.
Ekran kartı: MSI Ventus 3X RTX 4070 Ti Super.
İşlemci: R7 7700.

PC'yi toplayalı daha 1 gün olmadan bu sorunla karşılaştım. Kafayı yiyeceğim. BIOS pili çıkartıp bekledim, BIOS flashback deniyorum hiçbir ilerleme olmuyor sürekli ışıp yanıyor sönüyor, her şey üstündeyken de denedim her şeyi çıkarıp da denedim; RAM'leri tek tek denedim, 2 2 denedim, farklı slotlarda denedim; internette denemediğim şey kalmadı sanırım. Ekran gelmiyor saçma sapan BIOS'tan XMP'yi kapat falan yazan arkadaşlar oluyor, yazmayın arkadaşlar. Keşke girebilsem j batden de denedim CMOS'u sıfırlamıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soldan 2. Slotta tek RAM takılı olsun.

PSU'yu kapatın, bu işaretlediğim jbat1 yazan soldaki 2 tane PIN'i bir tornavida ile 10 saniye birleştirin, sonra sistemi açın.

Screenshot_2024-08-11-00-23-40-11_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Sistem geç açılabilir acele etmeyin, 3 dakika bekleyin.

PSU'yu kapatın, bu işaretlediğim jbat1 yazan soldaki 2 tane PIN'i bir tornavida ile 10 saniye birleştirin, sonra sistemi açın.

Eki Görüntüle 2280900

hocam bunuda denedim olmuyor

Eki Görüntüle 2280900

diğer bileşenler ekran kartı vs takılımı olsun yoksa çıkartayımmı

Eki Görüntüle 2280900

@Marix psu güçdüğmesini kapattım ekran kartı işlemci ve 2. slotta ram takılı jbat1 e tornavida ile 10 15 saniye birleştirdim psu güç düğmesini açıp kasadaki güç düğmesi ile sistemi başlattım hala aynı değişen bir durum yok şuanda anakartım bildiğim kadarıyla dual bios 2. bios u kullanarak nasıl başlatabilirim pc yi ?

Son düzenleme:
Bios pilini çıkardığınızda zahten anakartınız sıfırlanır, anakartı sıfırladıktan sonra usb ile bios update yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı