MAG B650 Tomahawk Wi-Fi sistemde CPU ve RAM ışığı yanıyor

Merhaba, ben yeni sistem topladım. Dün bilgisayar güzelce çalışıyordu, hiçbir sorun yoktu. RAM'lerin MHz'sini yükselteyim dedim XMP'ydi galiba, yarın adı onu açtım, PC'yi kapattım. Kapatmaz olaydım, başlıktaki gibi ışıklar yandı ve dünden beri ekran gelmiyor. Güç var, sıkıntı yok, RAM'lerin ışıkları yanıyor, işlemciye elektrik gidiyor, hiçbir donanımsal sorun olmadığını düşünüyorum. İnternetteki her çözümü denedim ama nafile.

Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
RAM: G.Skill Tridenz 5 64 GB.
Ekran kartı: MSI Ventus 3X RTX 4070 Ti Super.
İşlemci: R7 7700.

PC'yi toplayalı daha 1 gün olmadan bu sorunla karşılaştım. Kafayı yiyeceğim. BIOS pili çıkartıp bekledim, BIOS flashback deniyorum hiçbir ilerleme olmuyor sürekli ışıp yanıyor sönüyor, her şey üstündeyken de denedim her şeyi çıkarıp da denedim; RAM'leri tek tek denedim, 2 2 denedim, farklı slotlarda denedim; internette denemediğim şey kalmadı sanırım. Ekran gelmiyor saçma sapan BIOS'tan XMP'yi kapat falan yazan arkadaşlar oluyor, yazmayın arkadaşlar. Keşke girebilsem j batden de denedim CMOS'u sıfırlamıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Flashback başarılı oluyor mu? 5 dakika LED yanıp sönüyor sonra sisteme start veriyor mu?

Sistem kapalıyken yapılacak bu arada.

Hocam durum şu en güncel BIOS'u da denedim en eski BIOS'u da denedim şöyle bir sorun var USB'yi Rufus'tan MBR FAT32 olarak hazırlıyorum içindeki autorunları temizleyip güncel BIOS'u yükleyip MSI.ROM yazıyorum.
Anakartın üstünde belirtilen yere USB'yi takıyorum flash BIOS tuşuna basıtorum ışık yanıp sönmeye başlıyor 2 3 saniye sonra sistem çalışıyor ışık yanıp sürüyor tam 2 saat boyunca bu şekilde açık bıraktım normali 6 dk ila 10 dk en geç biliyorum ama ışık hiç duraksamadan sürekli yanıp sönüyor hiçbir çözüme ulaşamıyorum. Not: Ayrıca tüm USB portlarında da denedim zaten diğer USB portlarına takınca yanıp sönme olmuyor sabit oluyor.

Doğru çalışmıyor o şekilde, sistemin 5 dakika falan açılmaması lazım.

PSU'yu kapatın, USB'yi ilgili porta takın, PSU'yu açıp flashback butonuna basın.
tamam bu şekilde tekrar deneyeyim hocam olmazsa özelden iletişime geçe şansımız var dc den falan

Doğru çalışmıyor o şekilde, sistemin 5 dakika falan açılmaması lazım.

PSU'yu kapatın, USB'yi ilgili porta takın, PSU'yu açıp flashback butonuna basın.
bunuda denedim olmadı @Marix

Son düzenleme:
Maalesef.

Son olarak işlemci soğutucusunu biraz gevşetip, BIOS sıfırlayıp deneyin, hep tek RAM kalsın, yine olmazsa anakartın BIOS'unda sorun olma ihtimali var, flashback bazen BIOS'u bozabiliyor.

Bu arada flashback bellek seçiyor, başarılı olmama sebebi o olabilir, ek bilgi olarak vereyim.

Son düzenleme:
Maalesef.

Son olarak işlemci soğutucusunu biraz gevşetip, BIOS sıfırlayıp deneyin, hep tek RAM kalsın, yine olmazsa anakartın BIOS'unda sorun olma ihtimali var, flashback bazen BIOS'u bozabiliyor.

Bu arada flashback bellek seçiyor, başarılı olmama sebebi o olabilir, ek bilgi olarak vereyim.
hocam farklı belkekler le de denedim olmadı iade edicem

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemi yaparken Windows dosya uzantılarını açmak zorundasınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı