Mağazadan alınan telefonu iade etmek

Tamamdır hepinize çok teşekkürler. Dediğiniz gibi Şikayetvar'a konu açarak oradan Turkcell'e ulaşmaya çalışayım bir de. Bu arada bir şey daha soracağım, telefonu aldıktan sonra mağazadaki çalışana 'iade edebilir miyim' diye sorduğumda 'edemezsin çünkü artık IMEI numarası annenin üzerine kayıtlı' tarzında tam hatırlayamadığım bir cümle söyledi. Annemin üzerine IMEI kayıtlanması tam olarak ne oluyor yani. Eğer Şikayetvar üzerinden de iade olmazsa telefonu satmayı düşünüyorum, satarken herhangi bir sorun yaşar mıyım kadının söylediği şeyden dolayı yani telefonu sattıktan sonra ileride başımıza bir iş gelme ihtimali var mı?
E devlet üzerinden 'Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Sorgulama' kısmından kontrol edebilirsiniz.
Fakat yurtiçi cihazlarda kişisel kayıt olmuyor diye biliyorum.

e-Devlet üzerinden 'kayıtlı cihazlarım ve kayıt hakkı sorgulama' kısmından kontrol edebilirsiniz.
Fakat yurt içi cihazlarda kişisel kayıt olmuyor diye biliyorum.

Şimdi baktığımda herhangi bir IMEI numarası veya herhangi bir cihaz görmedim. 4 maddelik sanırım bilgilendirme için olan metinler var o kadar. Yani herhangi bir güvenlik sorunu olmadan istediğim gibi satabilir miyim elimdeki telefonu?

Şimdi baktığımda herhangi bir IMEI numarası veya herhangi bir cihaz görmedim. 4 maddelik sanırım bilgilendirme için olan metinler var o kadar. Yani herhangi bir güvenlik sorunu olmadan istediğim gibi satabilir miyim elimdeki telefonu?
Evet satabilirsiniz, zaten yurtiçi cihazlarda şahsa kayıt olmuyor, sonradan telefon numaranız ile eşleştirebiliyorsunuz fakat onu yapmak için E-Devletinize giriş yapması gerekiyor. Onu yapmadıysa, ve kontrol ettiğinizde de görünmüyorsa herhangi bir şahsa kayıtlı değildir.

Evet satabilirsiniz, zaten yurt içi cihazlarda şahsa kayıt olmuyor, sonradan telefon numaranız ile eşleştirebiliyorsunuz fakat onu yapmak için e-devletinize giriş yapması gerekiyor. Onu yapmadıysa, ve kontrol ettiğinizde de görünmüyorsa herhangi bir şahsa kayıtlı değildir.

Tamamdır çok teşekkürler, Şikayetvar üzerinden durumu basit şekilde yazdım. 1 hafta onu bekleyeceğim ki eğer 1 hafta içerisinde iade edemezsem zaten 14 günlük iade süresi biteceği için telefonu satışa koyarım o zaman. Konuyu şimdilik kapatmayacağım, Şikayetvar üzerinden gelecek geri dönüşten sonra kapatacağım. Şikayetvar üzerinden sorunu çözebilirsem nasıl çözmüş olduğumu buraya yazarak ileride de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa çözümü görmüş olur. Tekrardan teşekkürler.

Tamamdır çok teşekkürler, Şikayetvar üzerinden durumu basit şekilde yazdım. 1 hafta onu bekleyeceğim ki eğer 1 hafta içerisinde iade edemezsem zaten 14 günlük iade süresi biteceği için telefonu satışa koyarım o zaman. Konuyu şimdilik kapatmayacağım, Şikayetvar üzerinden gelecek geri dönüşten sonra kapatacağım. Şikayetvar üzerinden sorunu çözebilirsem nasıl çözmüş olduğumu buraya yazarak ileride de aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olursa çözümü görmüş olur. Tekrardan teşekkürler.
Satmadan önce birde Troy gibi İphone değişim mağazalarına gidip bir fiyat almanızı öneririm belki güzel bir değişim fırsatı sunarlar.

Satmadan önce bir de TROY gibi iPhone değişim mağazalarına gidip bir fiyat almanızı öneririm belki güzel bir değişim fırsatı sunarlar.

Değiş tokuştan yararlanmak için elimdeki cihazı yani iPhone 11'i yazıyorum ve sonrasında IMEI numarasını da yazmamı istiyor sistem, IMEI numarasını yazmamın herhangi bir sakıncası var mı, sorun olmaz yani değil mi IMEI numaramı teknosa/mediamarkt/vatan bilgisayar/troy gibi sitelerde değişim kısmına yazarken?

Değiş tokuştan yararlanmak için elimdeki cihazı yani iPhone 11'i yazıyorum ve sonrasında IMEI numarasını da yazmamı istiyor sistem, IMEI numarasını yazmamın herhangi bir sakıncası var mı, sorun olmaz yani değil mi IMEI numaramı teknosa/mediamarkt/vatan bilgisayar/troy gibi sitelerde değişim kısmına yazarken?
Hayır kurumsal firmalarla paylaşmanızda bir sorun olmaz, cihazı doğrulamak için istiyorlar.
Site adresi doğruysa sorun yok; https://www.troyestore.com/

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı