Mahalle bilgisayarcılarına bilgisayarınızı vermeyin

Arkadaşımın bilgisayarı reset atıp duruyordu. RAM, ekran kartı, PSU denedim sorun çözülmedi. Uzay montaj denedim gene olmadı. Google yorumlarına bakıp bilgisayarcıya gidelim dedik. 50 tane yorum vardı ve 4.6 puana sahipti. İşlemci ve anakart deneme imkanimiz yoktu. Bilgisayarcı olduğu için dener diye gitmişik.
Dükkana girdik ve sorunu anlattık. Adam RAM takmayı bilmiyordu ve bunu görünce seri şekilde terk etmistik.
Anakart üzerinde 4 slot var ve 2 tane RAM takılacaksa uygun slotlara takılması lazım. Anakart üzerinde işaretli. Rastgele slota takınca bilgisayarı bile açamamıştı. Yanlış slota taktığını söylediğim zaman afallamıştı.
Bilgisayarı komple garantiye gönderdik ve anakart değişimi olmuştu.

Son düzenleme:
Biz de bilgisayarı verdik format için ekran kartını uçurup on boarddan görüntü alıyorduk da ekran kartı o kadar pahalı bir şey değildi.

Geçmiş olsun. Ben de bir ara şarj aletini çıkarınca PC kapanıyor diye bilgisayarcıya vermiştim. Adam "akşama gel bilgisayarı al." dedi. Akşam bir gittim. Sela okunuyor. Bizim PC ölmüş. Çalışan bilgisayarı bozmuşlar. Üstüne özür dileyeceğine bunu servise gönderelim diyor. Servise gitti bana gelen cevap anakart değişecek. Yapamayacaksan kurcalama arkadaş. Neyse kasaya uygun anakart bulmuştum. Onu taktım.

Geçmiş olsun. Ben de bir ara şarj aletini çıkarınca PC kapanıyor diye bilgisayarcıya vermiştim. Adam "akşama gel bilgisayarı al." dedi. Akşam bir gittim. Sela okunuyor. Bizim PC ölmüş. Çalışan bilgisayarı bozmuşlar. Üstüne özür dileyeceğine bunu servise gönderelim diyor. Servise gitti bana gelen cevap anakart değişecek. Yapamayacaksan kurcalama arkadaş. Neyse kasaya uygun anakart bulmuştum. Onu taktım.
Bana da bir tane anakart lazım aslında hocam. Yeni veya sağlam ikinci el bir tane alayım.

Bana da bir tane anakart lazım aslında hocam. Yeni veya sağlam ikinci el bir tane alayım.

Benim bilgisayar ASUS X540la modeliydi. i3 5.nesi işlemcisi vardı. PC'nin içinden çıkan anakartın yapısına göre anakart arayışına girmiştim. En son yine aynı marka ama farklı bir model yanlış hatırlamıyorsam X540ld modeliydi. Anakart giriş çıkış her şeyi aynıydı. İkinci el olarak almıştım. Aldığım anakartta i5 5. nesil ve 920M ekran kartı vardı. Eski anakartımda grafik kartı yoktu. Şansımıza problemsiz çalışıyor. İkinci el biliyorsunuz şans işi. Zamanımızda dolandırıcılar da çok. O yüzden dikkat edin. Mümkünse denemeden bir şey almayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı