Mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

Sizce mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

• Normal

Oy: 26 9,9%
  • Saçmalık

Oy: 154 58,6%
  • Yapılmalı ama gürültüsüz yapılmalı

Oy: 72 27,4%
  • Sanane kardeşim?

Oy: 11 4,2%

• Oy verenlerin toplamı
    263
Salon fiyatlarını bilmiyorum ama 15-20k salona vermektense 4-5k çalgıcıya, 2-3K dekorasyona verilse 15-20K'den belki daha fazla tutacak masrafı yarısından daha uyguna getirebiliyorlar.

Bakınca evet mahalle düğünü bedava. :D

@Shuichi Tatsuo sırf ucuza denk geliyor diye de kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

@Shuichi Tatsuo sırf ucuza denk geliyor diye de kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.

Rahatsız olan şikayet eder, bu şikayet ne kadar takılır orası bilinmez. Rahatsız edicimi evet edici ama elden bir şey gelir mi gelmez.

Salonda da yapılsa, mahallede de yapılsa o müziğin sesi her türlü gelir çevresine. Evime 1km uzakta olan düğün salonunun sesi evime kadar geliyor. Ha yakınımda ha uzağımda.

O zaman düğün salonu tutmaya paranız yetmediği zaman insanları rahatsız etmezsiniz.

Daha önce kendiniz de demişsiniz "lüks düğün yapınca değişen bir şey mi oluyor" diye. Düğün salonu tutmanın günümüzde lüks olduğunu düşünürsek mahalle düğünü yapmak o kadar da mantıksız olmuyor.

Gelen altındır vs zaten borçları kapamak için kullanıldığını düşünürsek çifti desteklemek için de yapılabilecek bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.

Evet, kendim de dedim. Demedim demiyorum ancak mahalle düğünlerinde rastgele silahlar atılıyor ve kimseyi de rahatsız etmeye hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Silahtan ziyade kafa da bırakmıyor bu mahalle düğünleri, kafasına göre de yol kapatıyorlar. Yol onlara ait değil, kimseye ait değil. Kafasına göre de kimse yol kapatamaz.

Evet, kendim de dedim. Demedim demiyorum ancak mahalle düğünlerinde rastgele silahlar atılıyor ve kimseyi de rahatsız etmeye hakkımızın olduğunu düşünmüyorum. Silahtan ziyade kafa da bırakmıyor bu mahalle düğünleri, kafasına göre de yol kapatıyorlar. Yol onlara ait değil, kimseye ait değil. Kafasına göre de kimse yol kapatamaz.

He yol kapama olayı evet biraz sinir bozucu olsa da ufak mahaller için sorun olduğunu düşünmüyorum şayet 5-10 metre aralıklarla yol kapanıyor ve bu yollar da aynı yere çıkıyor bu tür durumlar kendi açımdan zararsız.

Bazı yerler de büyük otopark gibi alanlar var bu tür senaryolarda da sorun olacağını sanmıyorum zaten tüm mahalle o düğüne katılıyor.

Silah mevzusuna bizim bu taraflarda düğün harici sıkıldığından dolayı biraz alışmışlığım var diyebilirim ama yine de rahatsız edici.

Bunlardan daha rahatsız edici olan düz boru takılı olan eski Küba motorları ile CAD'den son gaz geçen kişiler çok daha rahatsız edici benim gözümde.

@Shuichi Tatsuo bu tarz olayları da sadece Türkiye'de görebiliriz. Değişmesi ve düzelmesi gereken çok şey var.

Nasıl saçmalık?
Hocam adet yapılsa da insanı rahatsız etmeyecek şekilde yapılır. Ne o çat çat pat küt adam dövme sesi geliyor içerden davul sağolsun. Birisi "leyleyleyleyleey" diye bağırıyor, diğeri ateş ediyor ateş! Bu mu adet?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı