Mahalle serserilerine karşı ne yapılmalı?

Hocam size verebileceğim tek tavsiye. Yeni kültürlü bir mahalleye taşınmanız olacaktır. Ve evet ailenize durumu anlatmanız gerek.
Hocam yeni kültürlü bir mahalleye taşınmak derken 😃 böyle tipler çoğu yerde var bu sebepten dolayı taşınmak da çok saçma yani. Yapabileceği en iyi şey park gibi yerlere gitmemesi evinin yanında çevresinde toplanamak veya cafe tarzı gibi yerlerde buluşmaktadır.

Ülkedeki mafya ve mafya özentiliği yüzünden hep bunlar millet bana alakasız diyecek belki ama dizi ve filmler işte insanların kimlik bunalımı birine bir şeyleri kanıtlama isteğidir bunların hepsinden dolayı başımıza böyle "keko-dızo" olarak tabir ettiğimiz tas kafa saç modelli çakma eşofman dolaşan ve cebinde "emaneti" eksik olmayan tipler türedi. Bunlarla başa çıkmanın yolu neredeyse yok çünkü adalet diye bir şey yok zaten şikayet etsen polise salınacak ve daha çok saracak, tek yolu toplu alanlarda takılmak, tehlikeli olan mahallelere girmemek ve 4-5 kişiyle tanıdıkla gezmek seslenirlerse bile bakmamak mecbur kalırım ihtimaline karşı da bir tane savunma sanatı öğrenmek. 23 yaşında bir büyüğün olarak sana bunları söyleyebilirim.
Emanetleri olmadan bir hiçlerdir emanetlide kendini dokunulmaz sanar.

Hocam yeni kültürlü bir mahalleye taşınmak derken 😃 böyle tipler çoğu yerde var bu sebepten dolayı taşınmak da çok saçma yani. Yapabileceği en iyi şey park gibi yerlere gitmemesi evinin yanında çevresinde toplanamak veya cafe tarzı gibi yerlerde buluşmaktadır.

Emanetleri olmadan bir hiçlerdir emanetlide kendini dokunulmaz sanar.

Hocam aslında pek bir çözüm yok. Allah yardımcımız olsun.

Durduk yere nefret suçundan ban yemek istemem. Arkadaşlarınla parka değil kafeye vesaire oturmalısınız. Mahalle parklarına gitmeyin. Ortadoğu.

Edit: Devlete çözüm yolu sunayım. Böyle tipleri yakalayıp önce 1 defaya mahsus uyaracaksın. Sonra devam ediyorsa hangi köyden göç ettiyse oraya tek başına geri yollayacaksın. Ailesine psikolog göndereceksin ailesi de aynı kafadaysa onları da yollayacaksın. Kütüğünün, köyünün bulunduğu ilçeden dışarı ikametgahı yasak.
Göçmense direkt deport. 3 ay içinde suç oranı %70 azalacak, azalmazsa beni vatandaşlıktan atın.
Hocam bu tarz insanlar genelde şehirden de çıkıyor köyle ne alakası var?

İki türü var bir hali hazırda şehirlerin ghetto mahallelerinde yetişen diğeri de fakir köylerden şehirlere çalışmak için gelip uyum sağlayamayan ve ataerkil hiyerarşik düşünen ailelerin yetiştirdiği çocuklar oluyor. Genelde hangi şehirlerden daha çok ve bölgeden geldikleri belli de kurallar çerçevesinde yazmıyorum siz anladınız.

Hocam köyden kastım en az 3 hatta 4 kuşak öncesine kadar geçerlidir. Günümüzde "şehirli" insanların çok büyük çoğunluğu şehirli görünen köylülerdir. Köylü lafı hakaret olarak algılanmasın. 60'lı yıllarda devletin arazisine gecekondu dikince şehirli olunmaz. Bu kavramın artık hiçbir ağırlığı kalmadı.

Konuya ek, mahallemizdeki bir sürü eve 5-6 etnisiteden mülteci/göçmen yerleşti. 1 tane 2 katlı bina var içinde 15 tane falan sadece mülteci erkek yaşıyor, dışarıya ailemden birini göndermeye korkuyorum. Geçen hafta 1 tane mülteci grup mahallede jiletle birbirini kovalıyordu.

Bunların çocukları 10 sene sonra büyüyünce göreceğiz. Bu ülkede çocuk sahibi olmayı düşünen adamın sinirleri çok sağlamdır.

Hocam köyden kastım en az 3 hatta 4 kuşak öncesine kadar geçerlidir. Günümüzde "şehirli" insanların çok büyük çoğunluğu şehirli görünen köylülerdir. Köylü lafı hakaret olarak algılanmasın. 60'lı yıllarda devletin arazisine gecekondu dikince şehirli olunmaz. Bu kavramın artık hiçbir ağırlığı kalmadı.

Konuya ek, mahallemizdeki bir sürü eve 5-6 etnisiteden mülteci/göçmen yerleşti. 1 tane 2 katlı bina var içinde 15 tane falan sadece mülteci erkek yaşıyor, dışarıya ailemden birini göndermeye korkuyorum. Geçen hafta 1 tane mülteci grup mahallede jiletle birbirini kovalıyordu.

Bunların çocukları 10 sene sonra büyüyünce göreceğiz. Bu ülkede çocuk sahibi olmayı düşünen adamın sinirleri çok sağlamdır.
Yanlış anlamışım hocam açıklama için teşekkür ederim ek olarak sizlere de hak veriyorum ve mülteci kısmında bir şey demek istiyorum bu insanların gelecek kaygısı yok serseri gibi insanlar gelecekleri yok o yüzden dikkatli olmanızı öneriyorum özellikle Afganlar konusunda.

Yanlış anlamışım hocam açıklama için teşekkür ederim ek olarak sizlere de hak veriyorum ve mülteci kısmında bir şey demek istiyorum bu insanların gelecek kaygısı yok serseri gibi insanlar gelecekleri yok o yüzden dikkatli olmanızı öneriyorum özellikle Afganlar konusunda.

Ben bugüne kadar hiçbir Afgan'dan veya suriyeliden zarar görmedim. Tabii ben görmedim derken kendi adıma konuşuyorum. Bence illaki suç oranlarını arttırıyorlardır Amerika'daki meksikalilar gibi mesela.

Ben bugüne kadar hiçbir Afgan'dan veya suriyeliden zarar görmedim. Tabii ben görmedim derken kendi adıma konuşuyorum. Bence illaki suç oranlarını arttırıyorlardır Amerika'daki meksikalilar gibi mesela.
Mülteci olarak Afganlar ağırlıklı olarak daha sorun oluşturacak durumdalar hele ki İstanbul gibi şehirler de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı