Mahallede genetigi degistirilmis kedi var


Bu arada mutasyon deyince yine bir müdahale sonucu oluşmuş sanmayın, mutasyonlara birçok şey sebep olabilir.

1635278821237.png

Olabilir ama tıbben o kedinin gözü hatalı olmuş olsa bile Doğan yavrularının gözünün de kör olması garip bir durum.

Üreme hücrelerinde bir mutasyon olmuş işte.
 
Belki gdo gibi genetigi ile oynanip dogaya salinmis olabilir veya labaratuvardan kacmisda olabilir. Ornek vermek gerekirse bir kadinin gozu kör olmus olsa doğan çocuklarinin gozu kör nasıl olabilir? Bunun bilimsel bir aciklamasi var midir?

Eşey hücreleri kalıcı mutasyona uğramıştır.
 
Bu arada mutasyon deyince yine bir müdahale sonucu oluşmuş sanmayın, mutasyonlara birçok şey sebep olabilir.

Eki Görüntüle 1199282

Üreme hücrelerinde bir mutasyon olmuş işte.

Aynen bu sebebler hiç aklima gelmemisti ve hirosimaya atilan atom bombasi gibi radyosyana maruz kalmis olabilir. Belki de bu nedenle mutasyona ugramistir.
 
Arkadaşlar başlıkta da belirttigim gibi bizim mahallede genetigi ile oynanmis bir sokak kedisi var. Dikkat ettim kedininin gecen sene ve bu sene dogurdugu yavrularin hepsinin sol gozu kör gibi gorunuyor. Ayni anasinin gozu gibi ve hep sol taraf kusurlu bunun sebebi ne olabilir?
Demek ki sol gözünün oluşumunda ve işlevinde etkili olan bir gen anne kedide kusurlu ve bu gen yavrulara da geçmiş ve babadan gelen gene baskın gelmiş bu sebeple de yavrularda da aynı kusurlu göz ortaya çıkmış.
 
Genetiği değişmemiş üstadım :) Sadece annesinden gen almış. Yani gözündeki bozukluğa sebep olan durum her ne ise yavrularına da geçmiş. İlk kez görülmüş bir durum değil bu. Barınaklarda onlarcası var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı