Mahallemde Sürekli Ses Olması

Zekcek

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler herkese. Bursa/Yıldırım/Gökdere pazar yerinde oturuyorum. Oturduğum yer geceleyin karanlık (sadece evin önünde ışıklandırma var) ve pazar çatıları olduğundan dolayı insanların rahatlıkla içki içebileceği istediğini yapabileceğini zannettikleri bir yer.
WhatsApp Image 2018-05-13 at 10.55.19 PM (2).jpeg WhatsApp Image 2018-05-13 at 10.55.19 PM (1).jpeg WhatsApp Image 2018-05-13 at 10.55.19 PM.jpeg
Sorunuma gelirsek mahallemde uyuşturucu kaçakçılığından, kadın kaçakçılığından, insan vurulmasından her şeyi gördüm. Her gece her akşam kendini bilmez insanlar içki içip yüksek sesle müzik dinliyorlar.
Kendileri uyarınca tehdit altında kalıyoruz. Örnek vermek gerekirse dün gece milletin sesinden gece 5'te uyudum. Peki polisi arasına diyebilirsiniz arıyoruz polis 30-40dk önce hiçbir şekilde gelmiyor hatta bazen hiç gelmiyor. Ailem birçok yere dilekçe yazmasına rağmen herhangi bir gelişme yok.

Polisimizi kötülemek istemem ama durum kesinlikle rezillik. Sizin bir öneriniz tavsiyeniz var mı ? Korkaklık yapma in aşağı döv diyen insanları duyar gibiyim. 18 yaşında tek başıma uyuşturucu veya alkol almış birine veya birilerine ne yapabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler herkese. Bursa/Yıldırım/Gökdere pazar yerinde oturuyorum. Oturduğum yer geceleyin karanlık (sadece evin önünde ışıklandırma var) ve pazar çatıları olduğundan dolayı insanların rahatlıkla içki içebileceği istediğini yapabileceğini zannettikleri bir yer.
Eki Görüntüle 297903Eki Görüntüle 297904Eki Görüntüle 297905
Sorunuma gelirsek mahallemde uyuşturucu kaçakçılığından, kadın kaçakçılığından, insan vurulmasından her şeyi gördüm. Her gece her akşam kendini bilmez insanlar içki içip yüksek sesle müzik dinliyorlar.
Kendileri uyarınca tehdit altında kalıyoruz. Örnek vermek gerekirse dün gece milletin sesinden gece 5'te uyudum. Peki polisi arasına diyebilirsiniz arıyoruz polis 30-40dk önce hiçbir şekilde gelmiyor hatta bazen hiç gelmiyor. Ailem birçok yere dilekçe yazmasına rağmen herhangi bir gelişme yok.

Polisimizi kötülemek istemem ama durum kesinlikle rezillik. Sizin bir öneriniz tavsiyeniz var mı ? Korkaklık yapma in aşağı döv diyen insanları duyar gibiyim. 18 yaşında tek başıma uyuşturucu veya alkol almış birine veya birilerine ne yapabilirim ?
Kiradasın galiba, ordan taşın bence. Allah korusun başına bir şey gelir.

Eki Görüntüle 297903Eki Görüntüle 297904Eki Görüntüle 297905

Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef yapabileceğin hiçbir şey yok, burası yasaların veya yargının adam akıllı işlediği bir ülke değil, özellikle de polisin gelmesi için bıçak vs. çekilmesi gerekiyor. Bu tarz şeylere asla gelmezler. Zaten gelse de pek bir şey olacağını zannetmiyorum, savcılık tarafından serbest bırakılırlar yine aynı şekilde devam eder.

Taşınabiliyorsan Başka Bir Semte taşın,ses geçirmeyen süngerler var bunlar çok pahalı değil onlardan alıp kapladığın zaman hiçbir sıkıntı yaşamazsın

Polis gelmiyorsa maalesef yapacak bir şey yok. İnsan gibi anlatmaya çalışsan, "Ne diyon lan sen" gibi saçma bir tepki verirler. Yani hiçbir şekilde yaptıklarının rahatsız edici olduğunu anlatamazsınız.

Adam toplayıp, orada kavga çıkarsanız polis gelir, olan size olur ya da birkaç gün sonra onlar da adam toplayıp, sizin mahallenize, evinize dadanırlar ve kavga çıkartırlar. Yani bu sorunu çözecek hiçbir şey yok.

Düdük ya da siren sesi gibi bir şey ile belki korkup, kaçabilirler. Ki o da en fazla 1-2 defa işler. Ne diyeyim, Allah sabır versin.

Şikayet üzerine polis gelmezse; Gelene kadar tekrar tekrar ara. 20 dakika içerisinde gelmezse tekrar ara. Yollamazlarsa tekrar ara. Aramaktan çekinme yani; Polis nerede diye sor yani.

Aşağı inip münakaşaya girme, senin muhatabın insan değil onlar. Ses yaparlarsa sürekli olarak arayacaksın, şikayet edeceksin bir süre sonra gelmemeye başlarlar artık.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı