Mahallemde Sürekli Ses Olması

Eğer resmi yollarla çözüme ulaştıramıyorsanız size şöyle bir çözüm sunayım.
Dışa bakan cepheniz varsa alın bunlardan çok da masraflı olacağını sanmıyorum.
Kaldığım oda balkonlu yani camlı üstüne eski tahta pencere.
Kiradasın galiba, ordan taşın bence. Allah korusun başına bir şey gelir.
Kirada değiliz maddi durumlardan dolayı en az 1 yıl daha burada kalmak zorundayız.
Şikayet üzerine polis gelmezse; Gelene kadar tekrar tekrar ara. 20 dakika içerisinde gelmezse tekrar ara. Yollamazlarsa tekrar ara. Aramaktan çekinme yani; Polis nerede diye sor yani.

Aşağı inip münakaşaya girme, senin muhatabın insan değil onlar. Ses yaparlarsa sürekli olarak arayacaksın, şikayet edeceksin bir süre sonra gelmemeye başlarlar artık.
Polisle artık arkadaş kıvamına geldik. Gökdere diyince adamlar direk anlıyor. Polisi dediğiniz gibi terkrar tekrar arasakda yarım saatden önce hiçbir şekilde gelmiyor. Bazen geldiğinde de adamlar gitmiş oluyor, sonra geri arayıp yanlış ihbar verdiniz diyorlar.
Müziği son ses açıp rahatsız edenlerin araçlarına taş at. Balkon zaten görmezler. :) (Kaldırım taşı değil çakıl taşı)
Polis gelmiyorsa maalesef yapacak bir şey yok. İnsan gibi anlatmaya çalışsan, "Ne diyon lan sen" gibi saçma bir tepki verirler. Yani hiçbir şekilde yaptıklarının rahatsız edici olduğunu anlatamazsınız.

Adam toplayıp, orada kavga çıkarsanız polis gelir, olan size olur ya da birkaç gün sonra onlar da adam toplayıp, sizin mahallenize, evinize dadanırlar ve kavga çıkartırlar. Yani bu sorunu çözecek hiçbir şey yok.

Düdük ya da siren sesi gibi bir şey ile belki korkup, kaçabilirler. Ki o da en fazla 1-2 defa işler. Ne diyeyim, Allah sabır versin.
İlk başta kibar davranıyorum zaten. Çoğu zaman özür dileyip gidiyorlar ama bazıları da dün gece gibi kapıya geliyorlar.

Sis bombası tarzı şeyler düşünüyorum ama ne kadar mantıklı ? Sonuçta 2 apartman var beni anlama ihtimali yüksek. Kafası güzel adam Taşdan sisten anlıcak mı ?
Belediye ile iletişime geçmeyi denediniz mi?
Apartman sakinlerinden imza toplayıp dilekçe yazmayi düşünüyorum. İse yarar inşallah. Daha önce iletişimede geçildi zannediyordum.

Herkes bi çözüm bulmaya çalışmış. Teşekkürler arkadaşlar.

Artık Bimer'e yazmadan iş yaptıramaz olduk.
İlgili fotoğraflarla Bimer'e yazın. Sürekli aradığınızı ama kimsenin gelmediğini, gelse bile geç geldiğini vs. Sonra arkanıza yaslanın ve nasıl her gün devriye geziyor izleyin...

Dilekçe ile uğraşmayın zaman kaybı, onun yerine apartmandakiler ile beraber belediyeye arayarak şikayet ederseniz daha etkili olacaktır.

Biz burada sese hasretiz. Aksam 20:00'den sonra zombi sehir oluyor resmen :)
Keşke keşke burda da öyle olsa.
Bence caddede oturan birisi olarak aslında ses insanı pek rahatsız etmiyor. 7-24 araba geçiyor. İnsan bir süre sonra alışıyor tepki vermiyor. Karşımda da otobüs durağı var. Bazen kart basma sesi bile geliyor.:kıkırda:
Araba sesi vb. sesler zaten geliyor onlara bir lafım yok. Adam kapımın önünde ailevi milli değerli küfür ediyor, etrafa bira şişeleri fırlatıyor. Arabadan son ses müzik sesi geliyor alışılacak gibi bir şey değil.

Biz burada sese hasretiz. Aksam 20:00'den sonra zombi sehir oluyor resmen :)
Nerede oturuyorsanız bende aynı sorundan şikayetçiyim. İstanbulun Anadolu yakasında oturuyorum, burada hayat bitmiş. Akrabalar Küçükçekmece'den bize geliyor. Sizin burası çok sessiz, burada yaşayan insan çok sıkılır diyor. Haklı, kafamı nereye çevirsem dört tarafım dedeler ve nineler ile çevrili. Kaldırımda yürürken nineler ve amcalar ile sebepsizce bakışıyoruz. Hayat Avrupa yakasında, hafta sonu akşamı yere iğne atsan düşmez.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı