Mail hesabına "you have been hacked" maili geldi

Bu tarz bir mail ilk kez geliyorsa son olmayacaktır tahminimce, bir kaç yıldır düzenli olarak benzer şekilde mailler alıyorum. Bir süre sonra alışıyorsunuz.
Bazen tuzak linkler atıyorlar, bir alışveriş sitesi gibi gözüken ve üzerine tıkladığınızda aktif olan veya bir ürünün tanıtımını yapan. Örneğin gözlük gibi. Bu tarz ve güvenmediğiniz maillere tıklamamaya dikkat edin.
Geçmiş olsun diyeyim son olarak, maalesef hiç beklemediğimiz sitelerden sızıntılar olabiliyor.

Email hesabıma giriş yapılmadı zannedersem. Sadece emailimi öğrendi ve bana bu mesajı attı.

Email hesabıma giriş yapılmadı zannedersem. Sadece emailimi öğrendi ve bana bu mesajı attı.

Bu konudan hesabınızın giriş geçmişi ve giriş denemelerini görebilirsiniz. Sizin hariciniz de bir deneme var ise, hesabınıza giriş denemesi yapılmış demektir.

Her ülkeden bir giriş denemesi yapılmış. Hemen değiştirsem iyi olacak. Çok teşekkür ederim bende bu son etkinliklere nasıl gireriz onu düşünüyordum.

Şifreyi de değiştirdim. En güvenilir şifreyi nasıl oluşturabiliriz?

Her ülkeden bir giriş denemesi yapılmış. Hemen değiştirsem iyi olacak. Çok teşekkür ederim bende bu son etkinliklere nasıl gireriz onu düşünüyordum.
Ben de aynı durumu yaşamıştım, alıntıladığım işlemler sayesinde kurtuldum. Rica ederim geçmiş olsun tekrar.

Şifreyi de değiştirdim. En güvenilir şifreyi nasıl oluşturabiliriz?
Büyük ve küçük harfler, rakamlar ve özel karakterler kullanmanızı öneririm.
Örnek olarak; Aa0#0aA/0a#A0a/. Bu sadece bir örnek kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

İkincil ad ekledim ilk hesabımla giriş yapamıyorum dediğiniz gibi bunu hallettim. Kaspersky aldım yıllık orda tarama yaparken de mail adreslerimde adobe da olduğu gibi sızıntı olduğunu öğrendim.

Canada da automatic sync yazıyor hesaba girilmiş mi demek oluyor? Yanında i işareti var.

Dosya Ekleri

• IMG_20231024_184113.jpg
    264,2 KB · Görüntüleme: 303
  • IMG_20231024_185017.jpg
    221,3 KB · Görüntüleme: 311
Son düzenleme:
Başarısız yazıyor.
Güzel, herhangi bir sorun yok. Zaten gerekli adımları uygulamışsınız daha sorun yaşayacağınızı sanmam. Son olarak dediğim gibi bu tarz scam mailleri gelmeye devam edecektir diye düşünüyorum, endişe yapmayın.

Yardımın için çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…