Mail hesabına "you have been hacked" maili geldi

Memurluğumuz elimizden gitmesin sonra. Dün bir şeyler oldu. Sahte ise zamanı nasıl denk getirdi. Bunu herkese gönderse ben görevden atılırım. Yüz kızartıcı bir olay ama şantaj aynı zamanda. Özel hayat diye bir şey kalmadı.
1698158790354.png

Şifreyi değiştirdim ama yine aynı uyarıyı alıyorum.

Kamerayla beni izlemiş olamaz yani bu arkadaş.
Attığınız resmi silin hocam, mail adresiniz görülüyor. Anladığım kadarıyla 6 siteden veri ihlali yaşamışsınız.

Bence çok büyük oranda dolandırıcı, çünkü aynı tarz maillerden bana da çok geliyor. Bunun sebebi de mail adresimin sızdırılmış olması.
Kullandığım cihazların güvenliğine çok önem veririm, hiç korsan veya virüslü içerik yüklememeye dikkat eder ve güvenmediğim linklere tıklamam. Bu yüzden cihazlarımın güvenliğinden emin olduğum için de bu tarz mailleri dikkate almam. Herhangi bir olay da yaşamadım.

Siz de kullandığınız cihazların güvenliğinden eminseniz, bir problem olacağını sanmıyorum.
Size gelen maili Google arattığınız zaman bile, bir çok kişiye atıldığını görebilirsiniz, örnek olarak bir tane bırakıyorum.

Mail adresime giremediyse kişilerimi nasıl almış olabilir? Çünkü kurtarma e postasına kod geliyor mail adresime girmesi için. Çok fazla siteye mail ile kayıt oluyoruz. Sızmamış olması çok zor zaten. Önemli olan trojan yüklediğini söylemesi. Bende güvenliğe önem veririm mccafe yüklü sistemde. Ne kadar iyi tartışılır belki ama bu şekilde de sisteme sızamaması gerekiyor.

Kötü niyetli çok insan var ne yazık ki. Yazık olmuş.

Hep aynı yöntem... Bir kez de yaratıcı farklı bir şeyler bulsunlar be!

Son düzenleyen: Moderatör:
'' Parolanızı değiştirerek ve iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirerek hesabınızın güvenliğini en üst düzeye zaten getirmişsiniz. Bu işlemler dışında size sunabileceğim öneri, başarısızlıkla sonuçlanıyor olsa bile yetkisiz giriş denemeleri görmek istemiyorsanız, hesabınıza yeni bir ikincil ad eklemeniz ve birincil ad olarak atamanız, yetkisizi giriş denemeleri gerçekleştirilen e-posta adresini de oturum açma tercihlerinde devre dışı bırakmanızdır. Bu işlem hesabın adını kaldırmaktan farklıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek isterseniz, Lütfen hesabın önceki adını kaldırmadığınızdan emin olun. Oturum açma tercihlerinde devre dışı bırakılan e-posta adresine ileti almaya ve göndermeye devam edebilirsiniz ancak, bu e-posta adresini kullanarak hesabınıza giriş yapmak istediğinizde hesabın var olmadığını belirten bir uyarıyla karşılaşırsınız. Yetkisiz giriş denemelerini gerçekleştiren kişi de aynı hatayla karşılaşacağından, hesabınıza giriş yapmayı denemesi mümkün olmaz. Hesabınıza yeni eklediğiniz adla erişmeye devam edebilirsiniz. Gerekli yönergeleri aşağıda bulabilirsiniz:

1. Hesabınıza bir ikincil ad ekleyin:
    1. Microsoft'ta oturum açma yollarınızı yönetmek için Microsoft hesabınızda oturum açın.
    2. Hesap diğer adlarıbölümünün altındanE-posta ekleveyaTelefon numarası ekle'yi seçin.
    3. Yeni bir e-posta adresi oluştur ve bunu diğer ad olarak ekle'yi seçip yönergeleri izleyin. Microsoft dışında bir e-posta hesabı (@gmail.com veya @yahoo.com e-posta adresi) kullanmak istereseniz, "Bir Microsoft hesabı diğer adına mevcut bir e-posta adresi ekle"yi ve ardından Diğer ad ekle'yi seçin.

1. Eklediğiniz diğer adın yanındaki Birincil yap seçeneğine tıklayın.
      ÖNEMLİ: Önceki birincil adın yanındaki Kaldır seçeneğine tıklamayın!
  1. Aynı sayfada, Oturum açma tercihlerini değiştirin seçeneğini tıklayın.
  2. Önceki birincil adın yanındaki kutudan işareti kaldırın.
Bu işlemleri gerçekleştirirseniz, hesabın önceki adıyla hesaba erişemeyeceğinizi yeniden belirtmek isterim. Bu husus, hesabın yapılandırılmış olduğu cihaz ve uygulamalar için de geçerlidir.

Ek olarak, iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirdiğinizden, hesabınızda kayıtlı en az iki güvenlik bilginiz olmasını tavsiye ederim.

Umuyorum bu bilgiler faydalı olmuştur.

Kaynak: Redirecting ''

Kısaca özetliyorum burayı, benimde kullandığım bir yöntem.

Sızdırılan mail adresime giriş denemeleri oluyordu fakat her seferinde giriş denemeleri başarısız oluyordu, en son bir keresinde otomatik eşitleme diye bir şey yazdı ve başarısız dedi. Bende bunların hesaba girmeyi iyice kafaya koyduklarını gördüğüm için metinde ki işlemleri uyguladım.

Burada ki işlemlerden yeni bir outlook hesabı açtım ve bunu sızdırılmış mail hesabımla birleştirdim, sızdırılmış mail adresimi giriş işlemlerine kapatıp, bu yeni açtığım hesabı aktif ettim. Bu hesaba giriş yaparak her iki mailime de erişim sağlayabiliyorum.

Bu sayede sızdırılmış mail hesabımdan girişi kapattığım için de giriş denemesi dahi yapamıyorlar fakat mail alma ve gönderme işlemlerime aynı şekilde devam edebiliyorum.

Bu tarz scam mailler gelmeye devam ediyor tabi ki ama hepsi boş, hiç bakmıyorum bile.

Bu sitelerden çalınmış mail adresleri. Adobe nasıl çaldırabiliyor anlam veremiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-10-24-18-07-23-766_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-24-18-07-23-766_com.android.chrome.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 737
  • Screenshot_2023-10-24-18-07-30-880_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-24-18-07-30-880_com.android.chrome.jpg
    93,9 KB · Görüntüleme: 730
  • Screenshot_2023-10-24-18-07-34-542_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-24-18-07-34-542_com.android.chrome.jpg
    106,8 KB · Görüntüleme: 607
  • Screenshot_2023-10-24-18-07-30-880_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-10-24-18-07-30-880_com.android.chrome.jpg