Mailden Bulaşan "Decrypt My Files" Virüsü

46635

Kilopat
Birkaç gün önce Amcamın mailinine gelen Kablo Net fatura e-mailini açmasıyla bilgisayarına bulaşan ve beni çileden çıkaran bu virüse bir çözüm yolu bulamadım. Oldukça güncel bir şeye benziyor ve virüsü yazan grup Amcamdan bit-coin ile ödeme talep ediyor. Bu soruna bir çözümü olan var mı?
yaşakvirüs.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yeni bir ransomware değil. Ancak çözümü de hala yok. Çözümü aramadan önce engellemeyi öğrenseydiniz bunlar yaşanmayacaktı. Dosyalar önemli değilse format atın veya KIS 2016 ile sistemi taratıp temizleyin.
Önemli ise hiçbir şey yapmayın temiz önyükleme yapıp güvenlik bölümünü takipte kalırsan çözüm çıktığında paylaşırım.

Şu an önerilen şeyler işe yaramadı. Bilgisayar benim değil o yüzden bir koruması yok. Dosyalar aslında önemli yedeği olmayan eski fotoğraflar bu bilgisayardaydı. Çözümü bekleyeceğiz mecburen.

Zararlıyı temizlemek basit. En kötü belirtildiği gibi temiz Windows kurarak da halledilir. Dosyaları kurtarma işleminin net bir çözümü yok. Şu mantıkta düşünebilirsiniz. Bilgisayarınızdaki tüm dosyaları şifreleme yazılımı ile 45345@!2fdsfsdf gibi şifrelediniz. Bunu nasıl çözümleriz ? Ya şifreyi bileceksin, aynı kombinasyonda olan geçmiş çözümleri de kullanabilirsiniz ya da bruteforce mantığı o da yılları belki asırları alacak.

Dosyalar önemli ise sana tavsiyem öncelikle zararlıları pasifleştirecek güçlü bir güvenlik yazılımı kur. BitDefender, Kaspersky, Norton gibi. Ardından tam tarama ile tüm zararlıları sil.

Recovery My Files gibi dosya kurtarma araçları ile dosyalarını kurtarmayı dene. Bu şekilde daha önceden bazı pdf dosyalarını kurtarmıştım, bazıları ise hasarlı idi. Deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı