Makarna nasıl yapılır?

Arkadaşlar burada duyar kasacağınıza yardımcı olsanız en doğrusu olur. Arkadaş galiba hepimizin fikrini almak istemiş. Önce suyu tencere koy. Su kaynadığı zaman da makarnayı koy. Birkaç dakika sonra da tadına falan bak. Kaynamış mı, yumuşamış mı diye ? Olduysa da süzgeç ile geçir. Salça işini bende bilmiyorum maalesef. Onun yerine yoğurtla karıştırıp üzerine nane falan koyabilirsin. Veya üzerine peynir falan rendeleyebilirsin. Orası sana kalmış. Afiyet olsun.
 
Cheflerin basit yemekte profesyonelleşme çok zor diyorlardı. Siz en iyi makarnayı nasıl yaparım diyorsanız aslında bayağı bu işin detayı var. İyice ilerlettiğinizde bronz plakadan kendiniz makarnayı basmanıza kadar gider ki sadece böyle makarna yapıp satan geçimini sağlayanlar var. Dış dokusunda fark oluyor.

Yok hiç bilmiyorsanız çok basit aslında suyu kaynatın tuz atın markanayı atın karıştırın sık sık. 8-9dk dan sonra bir tane çıkartıp tadına bakın istediğiniz sertliktemi pişmiş mi diye. Zamanla zaten o süreyi anlayıp ona göre yaparsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı