Makine mühendisliği için 2. dil önerisi

Keynars

Hectopat
Merhaba, mevcutta iyi seviyede İngilizce biliyorum ve makine mühendisliğinde 1. sınıfım. Düzenli olarak 2. bir dil çalışıp geliştirmek istiyorum. Normalde dümdüz insanın aklına Almanca gelse de son zamanlarda Çince ve Japonca gibi diller galiba endüstrinin yeni dilleri olacak gibi (Volkswagen, Mercedes'in son hallerinden hallerinden yola çıkarak). Bilgili veya sektör içerisinden birisi bu konu hakkında bilgi verirse sevinirim. Özellikle İspanya kültürü ve diline ilgim olsa da pek iş yapmayacağını, daha politika gibi işler için gerekli olduğuna kanaat getirip vazgeçtim.

2. yabancı dil öğrenmeden önce İngilizce ile alakalı bir sertifika alabilirsin. Örneğin IELTS gibi.
Hem yurt dışı yüksek lisans gibi bir düşüncen varsa IELTS veya muadili bir sertifika şart zaten. Sadece İngilizce öğrenim olanlar tabii.

Hocam yazın 6.5 IELTS aldım da 2 yıllık geçerliliği var zaten daha derslerle falan geliştiririm 3. sınıfa kadar diye düşündüm. Bu süreçte de bir telefon uygulamasından (reklam olmasın diye isim vermiyorum) günlük 20 dakika pratikle ilerleyerek bile olsa bir dilde az buçuk temel atıp, sonrasında iyi bir yerlere çekebilirim belki diye düşündüm. Uygulamayla çalışmayı beraber de götürebilirim şu aşamada dil düşünüyordum.

Konu aktif arkadaşlar 🥹

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı