Makine mühendisliği için MacBook alınır mı?

bedd633

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sene makine mühendisliğine başlayacağım M4 MacBook Pro almayı düşünüyorum. Evet fiyat performans degil ama asıl merak ettigim programlarda problem çıkar mı? Günümüzde bircok üniversitesin uzaktan bulut üzerinden uygulamalarının kullanabildiğini de okumuştum. Beni cok yormasın yeterlidir sizce uygun mu? ayrıca müzikle ilgilendiğim icinde macbook istiyorum aslında.

Programların çoğu desteklenmiyor. Sanal makineyle çalıştıranlar vardı ama verim olarak düşüyor diye biliyorum. Kullanacağınız en genel 3 program; SolidWorks, AutoCAD, catia zaten.

Chipsete göre de değişiyor eğer m işlemcili alırsanız sanal makine kursanız bile Max 30 FPS vs. aldırıyor benim de tanıdığım endüstri bilgisayarı için aldı ama uyum sağlayamadı
En iyisi Windows'tan devam edin hocam.

Autodesk ürünleri hariç hiçbir şey kullanamazsın. Evet kesinlikle çok performanslı ama yazılımlar maalesef uyumlu değil. Autodesk'in bile her programı uyumlu olmayabilir. Sanırım Fusion ve AutoCAD uyumlu ama diğer yazılımlarından emin değilim. Okulda şayet Catia veya Solidworks göstereceklerse (genelde bunlar oluyordu bizim dönemde) kullanamazsın. Ama tabi Windows emulatör kurup onun üstünden çalıştırman da mümkün. Performansı nasıl olur bilemiyorum tabi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu video biraz aklımı karıştırdı acaba gideceğim üniversitede böyle bir uygulama var mıdır

Böyle bir uygulamayı üniversitelerde ilk defa gördüm. Belki yaygınlaşmıştır gideceğin üniversiteden bu bilgiyi edinebilirsin ya da halihazırda orada okuyanlardan. Ama elemanın dediklerini nereden tutsan elinde kalır. Yanıltıcı olmuş bence.

Sırtında/elinde taşıyacağın fazladan 1 kg kimseyi yormaz, saçmalamış. Bizim dönem herkes at gibi MSI, ASUS, Lenovo ve Monster'la geziyordu. Kimsenin de "abi öldüm ya çok ağır" dediğini duymadım.

Ayrıca çoğu 3D programı destekliyor demiş ama videoda gösterdiği tek program 2D AutoCAD. Aslında tam tersi neredeyse hiçbir program çalışmıyor Mac'te. Çalıştığını bildiklerim Fusion ve AutoCAD. Onlardan da AutoCAD'i kesin her üniversite teknik resim dersinde gösteriyor. Fusion'ı ise gösteren görmedim daha önce. Belki yeni yeni göstermeye başlamışlardır.

Bahsettiği uygulamayı dediğim gibi daha önce kullanan bir üniversite görmedim. Kendin sorup öğrenmen en doğrusu olur. Yalnız şu kadarını söyleyebilirim; uzaktan sunucu üzerinde çalışan bir uygulamaysa ki öyle görünüyor. Emin ol Mac'e kuracağın Windows emulatör ile daha çok performans alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…