Makine Mühendisliği mi Bilgisayar Mühendisliği mi Elektrik Elektronik Mühendisliği mi?

309999

Hectopat
Katılım
19 Mart 2020
Mesajlar
1.702
Çözümler
2
Sizce hangisi? Benim gönlüm Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliğinden yana ama sizce hangisi daha çok iş alanına sahip ve daha iyi? Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Ben makine mühendisiyim. Selçuk üniversitesi mezunuyum ama şu an emlakçılık yapıyorum çünkü tam 3 sene kendi mesleğimi yaptım ama emlakçılıkta kazandıgımın yarısını bile kazanamadım. Sana tavsiyem ailende makineci imalat yapan yoksa çok hayallere kapılma bölümü kazansan bile. En azından Türkiye'de.
 
Hangisi olursa olsun Boğaziçi olmamalı. Teknik altyapısı olmayan, sadece isimden ibaret bir yer.
Hangisi olacağına gelince de iş olanaklarına göre değil, kendi zevkine göre tercih yapmalısın. Gerçekten sevdiğin alanı seçersen isterse o alanda tüm ülkede sadece 2 kişi iş bulsun sen onlardan biri olursun.
 
Bence ilgi alanına göre seçmelisin, Elektrik Elektronik bence ikisinin ortası gibi geldi bana, Makinalarında çalışması için elektirik sistemi var ve yazılımda var gömülü olarak diye biliyorum C ve C++, Bilgisayar mühendisliğinin içindede 3 dal var diye biliyorum yazlım,donanım,elektirik diye yanlış bilmiyorsam.

Bu arada pek deneyimim yok 16 yaşım yorumumu ona göre alırsan daha iyi olur abi, Allah sonunu hayırlı nasip etsin. Rust logolu adam :D
 
Üç bölümüde okuyan arkadaşlarım mevcut şimdi öncellikle sevmeniz gerekli hangisinden hoşlancaskınız bu önemli. Tabi gelecek bilgisayarda olabilir bununla birlikte gerçekten hangisisnden hoşlanırsına bak dostum sakın bunun iş olaanığı daha fazla diye oraya yönelmek gibi hata yapma. Hangisinş yaparsam hoşlanırırm kendine sor?
 
İyi bir üniversitede iş imkanı elektrik mühendisliği lehine oluyor genelde ama boğaziçi gibi üni'lerde okursan çok sıkıntı çekmezsin. Gönlünden ne geçerse o.
 
Benim çevremde gördüğüm kadarıyla Makine Mühendislerinin birçoğu işini bırakıp yazılım sektörüne yöneliyorlar. Tabi ki hepsi böyle değil ama birçoğu için durum böyle. Elektrik-Elektronikte de Makineciler kadar olmasa da benzer bir durum görüyorum, yazılıma yönelen çok var.

İşin özeti, hangi işi yapmaktan hoşlanıyorsan/hoşlanacaksan ona yönel, yoksa benim gördüklerim gibi sen de mezuniyetten sonra başka bir sektöre girmek için uğraşırsın.
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde iyi bir eğitim aldıktan sonra boşta kalacağını sanmıyorum
Ondan pek emin değilim...


- Türkiye'de makine okuma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı