Makine mühendisliği okunur mu?

sofcik

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şu an 12. sınıfım bir türlü kafamda istediğim işi bulamadım, mühendislik istiyorum ama hangisini bilmiyorum, 200k sıralama bandındaki bir makine mühendisliği okuyup kendimi geliştirsem yurt dışında vesaire iş bulma nasıl olur acaba? Yardım ederseniz çok iyi olur, bu ara diğer aklımdaki bölümler inşaat, endüstri, bilgisayar, yazılım, elektrik elektronik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey imkansız değil tabi ama 200k'dan girdiğin herhangi bir mühendislik çok yüksek ihtimalle boşuna giden 4-5 yıl olur.

Herkese merhaba, şu an 12. sınıfım bir türlü kafamda istediğim işi bulamadım, mühendislik istiyorum ama hangisini bilmiyorum, 200k sıralama bandındaki bir makine mühendisliği okuyup kendimi geliştirsem yurt dışında vesaire iş bulma nasıl olur acaba? Yardım ederseniz çok iyi olur, bu ara diğer aklımdaki bölümler inşaat, endüstri, bilgisayar, yazılım, elektrik elektronik.
Okunur. Makine, elektirik elektronik ve inşaat bu üçü dışında mühendislik seçmenizi tavsiye etmem. Harddisk nedir bilmeyen insanın bilgisayar veya yazılım okumasınıda tavsiye etmiyorum. Biraz ilgi alaka ve kendini geliştirme isteği gerekiyor. Makine konusunda ise kendi ülkemizde bir çok alanda iş bulursun. Şantiyede, demir çelik, raylı sistemler, otomotiv sanayi, maden endüstrisi, vinç sitemleri, makine imalatı yapılan firmalar daha say say bitmiyor, tershanede dahi iş bulur girersin. Bu saydığım başlıklara elektirik elektronik mühendisleride aynı şekilde çalışma alanı makine gibi çok geniştir. Makine bakım mühendisi , makine montaj mühendisi, proje mühendisi, saha mühendisi gibi sıfatların olur. Yurt dışına açık bir bölüm zaten. Sadece mezuniyet sonrası direk yurt dışında belki iş bulma ihtimalin zor olabilir. Fakat kenini 3 5 yıl geliştirdikten ve bir konuda ben biliyorum diyebildikten sonra kendini iyi pazarlayabilirsin.

Hiçbir şey imkansız değil tabii ama 200K'den girdiğin herhangi bir mühendislik çok yüksek ihtimalle boşuna giden 4-5 yıl olur.

Çok da iyi üniversite olmasa da kendimi geliştirsem olmaz mı acaba

Okunur. Makine, elektrik elektronik ve inşaat bu üçü dışında mühendislik seçmenizi tavsiye etmem. Hard disk nedir bilmeyen insanın bilgisayar veya yazılım okumasınıda tavsiye etmiyorum. Biraz ilgi alaka ve kendini geliştirme isteği gerekiyor. Makine konusunda ise kendi ülkemizde birçok alanda iş bulursun. Şantiyede, demir çelik, raylı sistemler, otomotiv sanayi, maden endüstrisi, vinç sitemleri, makine imalatı yapılan firmalar daha say say bitmiyor, tershanede dahi iş bulur girersin. Bu saydığım başlıklara elektrik elektronik mühendisleride aynı şekilde çalışma alanı makine gibi çok geniştir. Makine bakım mühendisi, makine montaj mühendisi, proje mühendisi, saha mühendisi gibi sıfatların olur. Yurt dışına açık bir bölüm zaten. Sadece mezuniyet sonrası direk yurt dışında belki iş bulma ihtimalin zor olabilir. Fakat kenini 3 5 yıl geliştirdikten ve bir konuda ben biliyorum diyebildikten sonra kendini iyi pazarlayabilirsin.

Zaten direk yurt dışına gideceğimi bende sanmıyorum 4 5 sen çalıştıktan sonra yurt dışında çalışmayı planlıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı