Makine mühendisliği okuyup yazılımcı olmak mantıklı mı?

FeritFF

Hectopat
Merhaba, 14-15 yaşımdan beri yaklaşık 4- 5 yıldır yazılımla ilgileniyorum ve gerçekten işimi seviyorum ama günümüz eğitim sınav sistemi malum güzel bir üniversitede makine mühendisliğine yetti puanım sadece. Gelelim asıl mevzuya, makineyi bitirip yazılım bilgimi geliştirip sertifikalarıma ekleme yapsam, C1 İngilizce seviyemle iş bulma imkanım sırf makine okuduğum için kısıtlanır mı?

Merhaba, 14-15 yaşımdan beri yaklaşık 4- 5 yıldır yazılımla ilgileniyorum ve gerçekten işimi seviyorum ama günümüz eğitim sınav sistemi malum güzel bir üniversitede makine mühendisliğine yetti puanım sadece. Gelelim asıl mevzuya, makineyi bitirip yazılım bilgimi geliştirip sertifikalarıma ekleme yapsam, C1 İngilizce seviyemle iş bulma imkanım sırf makine okuduğum için kısıtlanır mı?
Hocam iş bulmadaki olay şu, senin ne yaptığın. Sen oturup bir proje yapmışsan, ya da yapabilecek düzeydeysen, istersen okuma (tabi çok bilgili bir developer olman lazım o zaman). Diplomanda ne yazdığı önemli değil yani, yazsın yeter ki. Kısıtlayacağını sanmıyorum. Donanımlı olman önemli olan.

Üniversite okumadan bile iş bulma imkanınız var. Ama üniversiteler işinizi kolaylaştırır. Eğer yazılım bilginiz çok iyiyse iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Mühendisliklerde işe alım CV'ye göre yapılıyor. Yani hangi alanda ne kadar tecrübeniz olduğuna bağlı iş bulup bulamamanız. Tabii makine mühendisliği ile yazılım çok da yakın olmadığı için daha CV'niz boşken yüksek firmalarda çalışmamınız zor. İşin özü CV'nizi doldurmaya bakın.

Madem yazılımla uğraşıyordunuz neden makine önceliğiniz oldu ? Ayrıca dedikleri gibi kendine geliştirmen önemli ancak o kadar makine dersi fizik vs. alıcaksın ve yazılımcı olmak istiyorsun.Aldığın dersleri boşa almış olacaksın o zaman fikrimce.Ayrıca keşke okul değil bölüme önem verseydiniz.

Yapabileceğin en mantıksız hamlelerden biri hazırlıkta kırık OBP ile bir daha hazırlanmak daha mantıklı.
Ya da kendine güveniyorsa mezuna bırakmalıydı. Üniversite okumak için üniversite okumak mantıksız. İşine yaramayacak derslere kafa patlatmaya gerek yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı