Makine mühendisliği okuyup yazılımcı olmak mantıklı mı?

Ya da artık çıktıysa makine mühendisliğini sevmeye çalışacaksın.

Hocam olup bitmiş ve ne yapılabileceğimi soruyorum sadece bir fikriniz yoksa yok yapmasaydın yok mezuna kalsaydın gibi şeyler yazmayın Allah için zaten kafam karışık.

Şimdi dostum kısa ve öz şekilde olayı açıklıyorum. Sene olmuş 2024. mevzu yeniliğe adapte olabilme, analitik düşünme ve kendi kendine öğrenebilme. Teknolojik gelişmelerin ve yapay zeka araçlarındaki ilerlemenin haddi hesabı yok. Bu yazılım bilişim alanında herkese ekmek var. Dünya hızla değişiyor. Dünle bugün aynı değil. Önemli olan değişime ne ölçüde ayak uydurduğunuz. Zaten mühendislik çıkışlı bir insan kolaylıkla kendini adapte edebilir. Sonuçta hepiniz temel mühendislik bilimlerini ortak aldınız. Online sertifika programları ve CS Master ile yönelimini sağlayabilir. 30-40 yaşında insanlar kariyer değişimi yapıyor o yaşlarda o profesyonellikte olmalarına rağmen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu da ekleyeyim o kadar çok alan varki makine yazılım ortak kullanabileceğin;
Otomasyon ve kontrol sistemleri, sonlu elemanlar analizi, mekatronik, simülasyon modelleme programlarının gelişimi ya da yapay zeka ve makine öğrenimi.

Uzun lafın kısası oluyor hem de bal gibi. Ama bu süreçte azim, kararlılık ile bu yetkinliklerini kendine katacak olan gene sensin. Şimdiden başarılar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı