Maks. 400 TL Anakart Önerisi

Maybach

Kilopat
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
2.095
Makaleler
2
Çözümler
3
Bütçe dostu olarak şunu öneririm. Madem 3-4 idare etme imkanınız var, o zaman sisteminizi yükseltin. Yeni anakarttaki ses performansını test edin. Hala yeterli olmadığını düşünüyorsanız biraz daha para biriktirip daha sağlam ses kartı alırsınız. Linkteki ürün eski anakartınızdan iyi performans verir, ancak yenisinden daha iyi olur mu bilemiyorum. Sonuçta üst seviye ses kartı değil. Sabretmenizde fayda var. :)

Pekala, çok çok teşekkür ederim. Ama sizi biraz daha meşgul edeceğim. :utanç: Hem durumları da biliyorsunuz.

Anakartı aşağıdaki gibi düşünmüştüm. Sizce nasıldır, daha iyisi var mıdır bu fiyata? Yorumlarınızı bekliyorum. İşlemci olarak i5 6400 ya da 6500 tercih edeceğim.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sana bu ürünü öneririm. Çoğu ürünün kalitesi aynıdır zaten bu fiyat civarın da. Alırken ihtiyaçlarına göre seçim yap derim, USB port sayısı, ses çıkışı özelliği, RAM slotu ve hızı vb. özelliklere bakarak seçimini yap derim. Eğer ihtiyaçlarını karşılarsa, hoşuna giderse; sana bir seçenek olarak bu ürünü öneririm.
MSI B150M MORTAR ARTRIC Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.1 Anakart
 
Seçtiğiniz anakart da olur, linkte verdiğim de. 400 TL limitli çok seçenek yok zaten.
İkisi arasında birkaç bariz fark var. MSI'da Type-C USB ve USB 3.1 Gen 1 mevcut. Daha az USB yuvası var. HDMI haricinde DVI görüntü çıkışı da mevcut. Genel donanımsal farklar bunlar, başka farkları da var elbet ama onlarla pek işiniz yok. :)

MSI:
183.jpg


ASUS:
184.jpg


Tercihinizi USB sayısı ve teknolojisi, görsel ve maddi gibi şeylere göre yaparsınız. İkisi de kaliteli ürün.
 
Eğer MSI alacaksan gaming serisi bir model al çünkü gaming serisine özel daha çok kullanışlı uygulama desteği var. Bazooka mantıksız gibi fakat Asrock B150M güzel, ona göre dolu bir anakart ve kaliteli.
 
Asrock adı duyulmamış bir marka değil ASUS ve MSI kadar kaliteli. MSI almanı önerme sebebim çok daha kullanışlı ve iyi uygulamalarının bulunması ama senin kararın sonuçta, bir şey diyemem.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı