Maksimum 2000TL İşlemci, RAM, Anakart Önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar dostlar, elimdeki sistemimin 5. senesi doluyor birkaç ay sonra. Emekliye ayırma vaktinin geldiğini düşünüyorum.

Oyunlarda ultra takıntısı olan biri değilim fakat her oyundan 60 FPS sabit almak isterim. Sistemim oynadığım oyunların genelinde bu performansı sunsa da grafiklerden ödün vermem gerekiyor ve yeni çıkan oyunları da oynayabilmek istiyorum.

Sistemi tamamen değiştirmeyeceğim, daha birkaç ay önce aldığım RX570, harddisk, kasa ve PSU hariç kalan parçaları (RAM, işlemci ve anakart) değiştirmek istiyorum.

İlk aklıma gelen I7 4790 ve ek 8 GB RAM alıp devam etmekti fakat ne 4790'ın sıfırını bulabilirim ne de temiz ikinci elini. Ben de yükseltmişken güncel olsun istedim.

Öncelikle bütçem maksimum 2 bin lira. Bu bütçeyi aşmak istemem, daha ucuza getirebilirsek hayır da demem :D.

Daha önce AMD işlemci kullanmadığım için pek bir bilgim yok. Önceliğim Intel olsa da bütçeme iyi gelecekse AMD de olur.

Şimdilik I5 6400, buna uygun anakart ve RAM düşünüyorum fakat aralarında fazla fark yoksa ve RX570'e darboğaz yapmazsa 6100 da alabilirim.

Oynadığım oyunlar başlıca PUBG, CSGO, Hitman 2, ETS 2 gibi oyunlar olsa da sistemim müsaade etse satın alıp oynayamadığım bir çok oyun daha var.

Güç kaynağımı da şu şekil göstereyim:
59AC7794-A0C3-45DB-B5CB-CF1246251CD8.jpeg

İyi akşamlar,

Konuda belirtmiş olduğun ekran kartı; PUBG haricindeki, belirtmiş olduğun diğer oyunlar için yeterliydi.

Anakart: B450M S2H Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart 433TL

İşlemci Amd Ryzen 5 1600 B2(Yorumlara bakarsak: %99 Revizyonlu 2600 e yakın performans sağlar. Buyur: Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.4ghz - 3.6ghz 16mb 65w - n11.com ) 595TL

Ram: Hyperx Predator 8GB 3000mhz CL15 Kingston Kingston HyperX 8GB DDR4 3000MHz Ram HX430C15PB3/8 RAMD48192KIN0032 | Trendyol 293TL İndirim zamanı alsan karlı bir ram.

Toplam: 1321TL

Ekran kartına öneri yaptım. Daha iyisi tabikide olurdu ama ben bunu öneriyorum.

@Hyakutake_GC sanırsam ekran kartı yerine işlemci yazacaktın zira ekran kartı önermemişsin. İşlemcim şimdilik oynadığım oyunlarda idare etse de dediğim gibi oynamak istediğim başka oyunlar da var fakat işlemci yetersizliğinden droplar yediğim için oynayamıyorum.

Öneriniz çok hoşuma gitti, RAM’i de 16 yapıp tamamlayabiliriz aslında.

@Hyakutake_GC sanırsam ekran kartı yerine işlemci yazacaktın zira ekran kartı önermemişsin. İşlemcim şimdilik oynadığım oyunlarda idare etse de dediğim gibi oynamak istediğim başka oyunlar da var fakat işlemci yetersizliğinden droplar yediğim için oynayamıyorum.

Öneriniz çok hoşuma gitti, RAM’i de 16 yapıp tamamlayabiliriz aslında.
Yanlış anlaşılmış, sizin ekran kartınızı baz alarak, önerimi yaptım demek istedim. Teşekkür ederim. Rami 16 yapmak(2x8) iyi olur.

Amd Ryzen 5 1600 6 Core, 3,20-3.60ghz 65w Wraith Stealth Fan Am4 - n11.com (B2)
Bu bileşenleri öneririm, İleriye dönük bir sistem ve arkadaşların önerdiklerinden daha iyi. İleride 250-300 TL'ye Hava soğutucu alırsanız, 4.2 GHz'leri bile görebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00