Maksimum 700 TL'ye Monitör Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Araştırmalarınız sonucunda oyun ve film/dizi izlemek için en iyi seçim hangisi olurdu ? Bütçe "MAX 700".

@Because Im Batman, diğer konunda da belirttiğim gibi, monitör konusunda fazla bir bilgiye sahip değilim.
Fakat normal bir kullanıcı olarak ve 1080p vs 2-4K karşılaştırması yapmış birisi olarak, 1080p monitörlere pek sıcak bakmıyorum artık. Malum, teknolojiyi yakından takip eden insanlarız, bugün aldığıımız donanımın yarın farklı bir versiyonunu gördüğümizde "keşke biraz daha sabretseydim" diye yakınmak durumunda kalabiliyoruz. Onun için bence biraz sabredip 2 veya 4K bir monitör alın derim.

Gerçekten 2-4K'da oyun oynamak harika...
Hal böyle olunca, Sistemim kaldırır mı ki sorusu olacaktır doğal olarak. Buna cevabım evet, normal bir sistemle düşük ayarlarda 2K monitörle rahatlıkla oynanır.
Ha ayarları düşürürsem ne anlamı kalır sorusu olacaktır bu sever. Ona da cevabım, aslında ultra dediğimiz özelliklerin çoğu toz-duman gibi görüntüyü detaylandıran ancak bi o kadar da bulanıklaçtırır yani düşük ayardaki bi 2K kalitesini vermez.

Son düzenleme:
Erkan abi daha 1080P'ye geçmeden 2K'ya geçmiyim :) Bütçem şuanlık 1080P için yeterli okul bittikten sonra çalışırsam 2K veya 4K sistem toplayacağım. 1080P için IPS panel almak istiyorum çok fazla FPS oynamıyorum o yüzden tepki süresi 5ms olan IPS panelli monitörler yetecektir diye tahmin ediyorum. AOC i2367Fm monitörüne sıcak bakıyorum. Bu arada yorumun için teşekkürler Erkan abi.

Hani almışken ileriye yönük olsun istemiştim.
Tabi sizin düşönceniz de mantıklı.:)
Ben ilk 1080p'ye geçtiğinde bana şimdiki 2K gibi gelmişti.

Benim kullandığım monitör de AOC markası ve bayağı eskidi, görüntü kalitesi gayet iyi bana göre. Tabi bu bahsettiğiniz modeli bilmiyorum ama benim monitörön üst medelleriden.

TN panel olduğundan pek iyi bakmıyorum. Zaten RPG tarzı oynadığım için TN panelli monitöre gerek yok bence. IPS panel olursa daha iyi olur. Aoc i2367Fm düşünüyorum.

@er36po Erkan abi, @Murat5038, @Recep Baltaş, @Ali Güngör hocalarım monitörü almaya gideceğim bugün hala çok kararsızım. AOC i2367Fm almak istiyorum fakat kafamı Asus VX239H kurcalıyor. Asus'u araştırdım biraz malzeme kalitesini beğenmemişler, AOC ise hem tasarım olarak hem malzeme kalitesi olarak daha iyi diyorlar. TN panel olarak güzel monitörler fakat FPS tarzı oyunlarda işe yaradığı için almak istemiyorum genelde RPG tarzı oynuyorum böyle oyunlarda da 5ms tepki süresi yeterli gibi yorumlar yapılmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PLS panel alsan daha iyi olur ama IPS'de olur. Tn baştan ele eğer renge önem veriyorsan.
LS24E390HL modeline de göz at derim.
IPS alacaksan da VX239H modelini tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı