Maksimum Çözünürlüğün Aşılması Sorunu ve Çözümü

tryoldas

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2018
Mesajlar
32
Başıma gelen sorun hepimizin başına gelebileceği için konuyu açıp çözümü yazmak istedim.

Maksimum 1600x900 çözünürlüğe sahip monitörüm bugün herhangi bir driver yahut ekstra yazılım ve donanım olmamasına karşın kendiliğinden 1920x1080 çözünürlüğe yükseldi. Her ihtimale karşı eski driverları kurdum, açtım kapattım. Resimlerde de görüleceği üzere saçma sapan bir sorundu. Sorun monitör ve kasayı bağlayan DVI kablodan kaynaklanıyormuş. Kabloyu Amazon.com.tr üzerinden 26 kasımda almışım. Söküp takınca düzeldi ancak yenisi ile değiştirmek şart oldu. Gold ve dark marka ürünlerden uzak durmam için güzelde bir ders aldım. Sizde kablosunuz en azından sorunsuz çalışıp çalışmadığını anlamak için grafik kartınızın denetim masasında HDCP durumu altında kontrol edebilirsiniz.

375351
375352
375353
 
DSR değil çünkü ilk önce özel çözünürlük ayarına geçip geçmediğini kontrol ettim. görüntü 1080p de fazla bulanık olduğundan endişe ettim monitör ekran kartı gidici sandım :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı