"Malware PUP. Optional. Yandex" nedir?

phytonathon

Femtopat
Katılım
22 Eylül 2023
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tüm driverları tek uygulamada indirmek üzerine bir uygulama indirdim. Sonrasında IObit uninstaller ve itop VPN uygulamaları da peşisıra EXE'lerini birlikte indirdi. Durumdan şüphelenip hepsini kaldırdım. Malware ile tarattığımda böyle bir uyarı alıyorum. Burada bahsettiği location LightShot uygulaması yani ekran görüntüsü almak üzere kullandığım uygulama olarak gözüküyor ancak herhangi bir problem teşkil eder mi yorumlarınız nedir? Bu bir zararlı yazılım ise Chrome ve Gpay üzerinde kayıtlı cookie, kayıtlı kart bilgilerim ve şifre bilgilerime erişim sağlayabilir mi? Öneriniz nedir?

1711114277674.png
 

Dosya Ekleri

  • 1711113906983.png
    1711113906983.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 26
Driver indirme uygulamalarının tek olayı habersizce uygulama indirmek.
PUP = Habersizce reklam yazılımı indiren program
Yani sorun yok.
 
Malware'ın sitesinde PUP açılımını Potential Unwanted Program olarak vermişler. Bir arkadaşımın söylediğine göre yandex aracılığıyla rat adında bir virüs türü ile bilgiler çalınıyormuş . Ben de bundan dolayı biraz tedirgin oldum. Malware'ın söylediği dosya konumu doğru ise evet problem yok. Ancak dosya konumunu hatalı saptıyorsa problem olabileceğini düşünüyorum. Şuan windows defender herhangi bir sorun yok diyor. Malware ise sadece bu ekran görüntüsündeki uyarıyı veriyordu karantinaya alındı şimdi tekrar tarattığımda sorun yok diyor. Güvenmeli miyim? Asıl tedirgin eden şey bu driver indirme uygulamasının sonradan baktığımda çok baştan savma bir sitesi olması. O an başka bir şeyle de ilgileniyordum dalgınlıkla indirmiş ve çalıştırmaya çalışmış bulundum ne yazık ki.
Driver indirme uygulamalarının tek olayı habersizce uygulama indirmek.
PUP = Habersizce reklam yazılımı indiren program
Yani sorun yok.

Bu arada indirdiğim uygulama iobit driver booster.

Bu arada lightshot uygulamasını kaldırdım bu bulduğu tehditi karantinadan çıkarıp tarattığımda tekrar aynı şekilde buluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı