Malwarebytes bilgisayarı yavaşlatır mı?

Windows Defender kullanılmamalı hem çok kaynak tüketiyor hem de diğer antivirüs yazılımlarına göre kötü.

Bu dediğinize katılmıyorum hangi kaynağa dayanarak bunu yazdınız benimle paylaşır misiniz? Online olarak %99 küsur koruma sağlayan bir antiviruse neden kötü diyorsun?
 
Ben Malwarebytes gibi yazılımlar gibi yazılımlar tercih etmek yerine Windows'da Clamwin gibi tarama yazılımları kullanıyorum. Orijinal dosyalardan başka şeyler indirmiyorum. Açık kaynaklı güvenliği arttıran eklentiler kullanıyorum ungoogled Chromium üzerinde ve her zaman güncellemeleri kuruyorum. BleachBit gibi programlarla temizlik yapıyorum. Başlangıçta açılan şeyleri ara sıra kontrol ediyorum. VirusTotal gibi sitelere yolluyorum. Bence bilinçli kullanıcı ve orijinal yazılımlardan şaşmayan biriyseniz Kaspersky ve Malwarebytes gibi yazılımlar benim için gereksiz.
 
Sürekli internet bağlantısına sahipsen herhangi bir antivirüs indirip kurmana gerek yok. Windows'un kendi anti virüsü olabilecek en iyi korumayı sağlıyor. Offline takiliyorsan başka opsiyonlar arayabilirsin Kaspersky gibi.

Masaüstü kullanıyorum Full Online
 
O kadar Kaspersky fanboyu falan gördümde Windows Defender fanboyu ilk defa görüyorum Bill Gates mi fonladı seni xd.

Dostum yazdıklarına anlam veremiyorum.

Masaüstü kullanıyorum Full Online.

Sürekli internet baglatin varsa tabii ki Windows Defender yeterli başka bir antivirüs kurmana gerek yok. Normal kullanıcı için yeterde artar ama sen yine de emin olmak icin internette Windows Defender ile araştırma yapmalısın, için rahat olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı