Manga okumak için web site kurma projesi

SeeAndLive

Hectopat
Daha fazla  
Bir manga okuma sitesi yapmayı düşünüyordum yazarlar, çizerler kendi mangalarını çizip veya yazıp bana iletip siteme ekleyecektim. Reklamdan aldığım paralar ile yazarlara, çizerlere okunma sayısına göre bir miktar para ödeyecektim 2. çizim veya yazımlarını da ücretsiz yapabileceklerdi. Ancak 3. kez yayımlamak istediklerin de 10TL karşılığında yayınlayabileceklerdi. Fakat bunun yanın da on yerine 25TL'ye yıllık VIP özellik alıp sınırsız yayınlayabileceklerdi. 3 ay sonra ki düşüncem ise manga çizen veya yazan kişinin maximum 50 kişi olacağına vardım para olsa bile böyle olacaktı. Buna karşı sadece manga değil tüm kitap kategorileri hakkında bir site açmayı düşünüyorum herkes kendi kitabını yazacak "wattpad" mantığın da ancak benim sitem de yazıma karşı görüntülenme sayısına göre para kazanacak ancak ilk yazımda ki gibi 3. yayınlama da 10TL vermek veya 25TL'ye VIP üyelik almak. Bunun yanı sıra yan sekmeler de, haber (anime, manga, kitap, dünyaca ünlü kitap anime manga haberleri olup sitemdeki kitapların da haberleri olacak.) Sonra sosyal bölümü olacak anime anketleri soruları olacak. Sizce bu projem tutar mı? Yapımı ne kadar sürer? Site çok tutarsa Play Store'ye uygulama çıkarmayı düşünüyorum bu da tutar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir manga okuma sitesi yapmayı düşünüyordum yazarlar, çizerler kendi mangalarını çizip veya yazıp bana iletip siteme ekleyecektim. Reklamdan aldığım paralar ile yazarlara, çizerlere okunma sayısına göre bir miktar para ödeyecektim 2. çizim veya yazımlarını da ücretsiz yapabileceklerdi. Ancak 3. kez yayımlamak istediklerin de 10TL karşılığında yayınlayabileceklerdi. Fakat bunun yanın da on yerine 25TL'ye yıllık VIP özellik alıp sınırsız yayınlayabileceklerdi. 3 ay sonra ki düşüncem ise manga çizen veya yazan kişinin maximum 50 kişi olacağına vardım para olsa bile böyle olacaktı. Buna karşı sadece manga değil tüm kitap kategorileri hakkında bir site açmayı düşünüyorum herkes kendi kitabını yazacak "wattpad" mantığın da ancak benim sitem de yazıma karşı görüntülenme sayısına göre para kazanacak ancak ilk yazımda ki gibi 3. yayınlama da 10TL vermek veya 25TL'ye VIP üyelik almak. Bunun yanı sıra yan sekmeler de, haber (anime, manga, kitap, dünyaca ünlü kitap anime manga haberleri olup sitemdeki kitapların da haberleri olacak.) Sonra sosyal bölümü olacak anime anketleri soruları olacak. Sizce bu projem tutar mı? Yapımı ne kadar sürer? Site çok tutarsa Play Store'ye uygulama çıkarmayı düşünüyorum bu da tutar mı?
Açıkçası bende merak ettim hocam bildirim gelsin diye yazıyorum takipteyim.Ayrıca projeniz bence tutar ama maliyeti ne kadar olur bilmem de tahminimce çok yüksek fiyatlar tutmaz hani bi 5k felan yeterli olur diye düşünüyorum.

Açıkçası bende merak ettim hocam bildirim gelsin diye yazıyorum takipteyim. Ayrıca projeniz bence tutar ama maliyeti ne kadar olur bilmem de tahminimce çok yüksek fiyatlar tutmaz hani bir 5K falan yeterli olur diye düşünüyorum.

İnşallah. 1, 2 hafta boyunca sitenin taslağını yapacağım (tasarım taslağını) sonra site kurulumuna başlayacağım.

Bir yazardan para isterseniz adam yazmaz niye yazsın ki o kadar rakip platform varken. Okuyandan almanız gerekir o parayı. 2-) Türkiye'de kitap okuyup sizin sitenizi kullanıp -üstüne o kadar korsan site varken- para verecek az kişi var. Buna karşılık 25 TL gibi komik rakamlar istiyorsunuz. 1.5$. Daha fazlasını isterseniz zaten okuyucu vermez. 3-) Ödeme sağlayıcısı bulmanız gerek İyzico vs. bunlar da şirketiniz olmadığı için size iş vermez. 4-) Bu tarz siteler için kesinlikle developer gerekir. Ne kadar kendiniz bilseniz de. Uygulama yapacaksanız ona da developer gerekir. Şirket açmak için minumum 4k TL'yi gözden çıkarmanız gerekir. Sağlam site için de 3k çıkarsanız, 3k'da reklama harcasanız 10k TL tutar ortalama. Hostingi vs. boş verdim. Aldığınız 10-15 TL paralarla da bataktan çıkamazsınız.

Kuracağım illa derseniz de ortalama 1.5 yıl civarı içinde size kazandırır. Doğru bir reklam politikasıyla. Daha karlı işler varken buna girmek de pek mantıklı değil. Gireceğim derseniz de aynı Wattpad gibi otobüsün arkasına reklam verebilecek kadar büyük bir şirketinizin olması gerekir veya sermayenizin.

Bir yazardan para isterseniz adam yazmaz niye yazsın ki o kadar rakip platform varken. Okuyandan almanız gerekir o parayı. 2-) Türkiye'de kitap okuyup sizin sitenizi kullanıp -üstüne o kadar korsan site varken- para verecek az kişi var. Buna karşılık 25 TL gibi komik rakamlar istiyorsunuz. 1.5$. Daha fazlasını isterseniz zaten okuyucu vermez. 3-) ödeme sağlayıcısı bulmanız gerek iyzico vs. bunlar da şirketiniz olmadığı için size iş vermez. 4-) bu tarz siteler için kesinlikle developer gerekir. Ne kadar kendiniz bilseniz de. Uygulama yapacaksanız ona da developer gerekir. Şirket açmak için minimum 4K TL'yi gözden çıkarmanız gerekir. Sağlam site için de 3K çıkarsanız, 3K'da reklama harcasanız 10k TL tutar ortalama. Hostingi vs. boş verdim. Aldığınız 10-15 TL paralarla da bataktan çıkamazsınız.

Kuracağım illa derseniz de ortalama 1.5 yıl civarı içinde size kazandırır. Doğru bir reklam politikasıyla. Daha karlı işler varken buna girmek de pek mantıklı değil. Gireceğim derseniz de aynı wattpad gibi otobüsün arkasına reklam verebilecek kadar büyük bir şirketinizin olması gerekir veya sermayenizin.

Mesela hocam daha kaarlı bir iş olarak ne yapabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı