- Makaleler
- 5
Merhaba. Yeni aldığım RX6700 ekran kartının montajını ve işletim sistemi kurulumunu yaptıktan sonra CS:GO indirdim oynamak için. Lakin çok fazla FPS düşmesi vardı ve oyunu terk etmek zorunda kaldım. Vulkan ve OpenGL'i ayrı ayrı xorg ve waylandde denedim. Hepsinde FPS düşmesi oluşuyordu.
Sistemim.
R5 3600.
1x16 GB 3200MHz RAM.
RX 6700.
OS'im.
Manjaro 22.
Linux Kernel'im 6.1.1-1
Başka oyunlarda deneyemedim henüz ama CS'de gördüğüm kadarıyla FPS droplar harici değerler güzel. Belki işe yarar diyerek AUR üzerinden Vulkan API driver falan indirdim ama Vulkan'da çözünürlük ayarı yetersiz olunca ve droplar devam edince OpenGL'e döndüm.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunu oyunu Ultra ayarlara alarak çözdüm. Tahminimce darboğazdan kaynaklı olarak FPS oluyordu. Şu an herhangi bir problem yok çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum.
Sistemim.
R5 3600.
1x16 GB 3200MHz RAM.
RX 6700.
OS'im.
Manjaro 22.
Linux Kernel'im 6.1.1-1
Başka oyunlarda deneyemedim henüz ama CS'de gördüğüm kadarıyla FPS droplar harici değerler güzel. Belki işe yarar diyerek AUR üzerinden Vulkan API driver falan indirdim ama Vulkan'da çözünürlük ayarı yetersiz olunca ve droplar devam edince OpenGL'e döndüm.
@gen2 hocam yardımcı olman mümkün mü senin?Merhaba. Yeni aldığım RX6700 ekran kartının montajını ve işletim sistemi kurulumunu yaptıktan sonra CS:GO indirdim oynamak için. Lakin çok fazla FPS düşmesi vardı ve oyunu terk etmek zorunda kaldım. Vulkan ve OpenGL'i ayrı ayrı xorg ve waylandde denedim. Hepsinde FPS düşmesi oluşuyordu.
Sistemim.
R5 3600.
1x16 GB 3200MHz RAM.
RX 6700.
OS'im.
Manjaro 22.
Linux Kernel'im 6.1.1-1
Sorunu oyunu Ultra ayarlara alarak çözdüm. Tahminimce darboğazdan kaynaklı olarak FPS oluyordu. Şu an herhangi bir problem yok çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum.
Son düzenleme: