İnceleme MANLİ RTX 3080 LHR (TR'de ilk)

Güzel inceleme olmuş eline sağlık. Ben EVGA ile 75 derecelerde fink atarken sen gelmiş burada bana 50-60 derece gösterip nisbet yapıyorsun.

OEM PCB'ye sahip bir karttan gelipte ASUS'un gibi üst düzey bir PCB dizaynı beklememek gerek bence.

Casual bir kullanıcı dediğiniz o.c özellikleri vs bakmaz tamamen soğutmasına sessizliğine ve vereceği performansa bakar.

Çöp markalar? Konuda belirtildiği gibi PcPartners üzerinden çıkan model ve Zotac, INNO3D, manli, asl gibi bir markalarında üretimini sağlıyor. +

Bu markaya çöp demek = Zotac'a çöp demek. Ayrıyeten bu kartın PCB'si, Zotac 3080 trinity modelinin PCB'sinin birebir aynısı farkı yok.

Yani çöp olmayan markalar sadece MSI, ASUS, Gigabyte, EVGA gibi adı sanı çok bilinen markalar mı?

Kendim EVGA FTW3 Ultra 3060 Ti kullanıyorum en baba modeli ve cayır cayır yanıyorum ne anladım ki üst model, iyi model bir kart olmasını. En basit Devour'da bile 80 derece gördüm ben o.c yapabilsem ne olur yapamasam ne olur?

Ayrıca 7500-8000₺'ye ROG-Suprim X-Gaming X TRIO-FTW3 Ultra 3080 bulabilirseniz evet almak bunu mantıksız olur ama biraz bütçeye bakmak gerekir.

Konuda zaten Manli'nin daha kaliteli olduğu belirtilmemiş soğutma olarak Suprimx'i geçebildiği ROG'un soğutmasına yaklaşabildiği gösterilmiş.

Kart aslında iyi duruyor GeForce logosunda aydınlatma mevcut mu?

Maalesef, Gallardo sürümünde aydınlatma var. Düz olanda şeffafımsı bırakılmış, ekleme yapmaya müsait ve düşüncem var.

Yine yardırmış MIW!

Buradan anlayacağımız Manli çöp bir marka almayın aldırmayın!

Bu kartların olayı soğutma değil, power stage ve VRM açısından overbuilt olmaları. ROG veya Suprim X Ciddi OC kaldıran kartlar ve ciddi OC'ye rağmen ısısı aynı kalan kartlar.

Kaynak nerde? Elektroniklerin nasıl çalıştığı hakkında çok bilgi sahibi değilsin sanırım ama biraz araştırırsan voltaj kilitliyken bunların önemi olmadığını ve voltaj kilidini açmak için yine sıvı soğutma falan takman gerekeceğini öğrenirsin. PCB'nin daha etli olması coil whine riskini arttırmaktan başka bi "fayda" sağlamayacaktır. Daha yüksek modellerin özelliği genellikle daha düşük desibelde aynı sıcaklığı sağlamaktır ve biraz da fabrikasyon OC yaparlar o kadar, gerisi tamamen görsellik ekosistem vb.den ibaret.

Manli ne idüğü belirsiz marka güvenmeyin diyen falan olursa diyeyim, vallahi Zotac daha bilindik marka. Ama benim kart bu kadar serin çalışmıyor Kıskandım yemin ederim sıcaklığı. Elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…