Mantis RX 6700XT R5 5600 Sistem Nasıldır?

Hocam monitör güzel ama satıcı (betaplusteknoloji-Gaming. Gentr) müşteri memnuniyetini önemsemediklerini düşünüyorum. Monitörün çerçevesi ekrandan ayrılmıştı iadeyi 2 defa reddettiler 3.de Şikayetvar vb. siteler sayesinde kabul ettirebildim. Almayı düşünen arkadaşların haberi olsun diye yazıyorum.

Sistem geldi kurdum çalıştırdım testleri yaptım güzel sorun yok internet olmadığı için çok detaylı bir test yapamadım bekliyoruz TTNET'i 😂

Monitörüde delldende vazgeçip ASUS 27 inç aldım İtopya.comdan 4450 ydi sanırım fiyat.

650w highpower vardi bide eski psum once onla dnedim yine calismadi sonra 700w cuogar aldim oda olmadi 2side mi bozuktu acaba bende anlamadim suan sikinyi uok calisyor sistem

650W High Power vardi bir de eski PSU once onunla dnedim yine calismadi sonra 700W cuogar aldim oda olmadi 2side mi bozuktu acaba bende anlamadim şu an sikinyi uok calisyor sistem.

Vallahi bende sıfır sıkıntı canavar gibi çalışıyor internet yok eski PC'den GTA'yı Steam'ı komple hard diski takıp kopyaladım ama Rockstar Games Launcher ile aç diyor bunun çözümünü bilen var mı bir PC'yi test edeyim dedim :)

Arkadaşlar mantis 6700 XT sistemi biraz değiştirip 15.765 TL'ye aldım.

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci × 1
ANAKART:
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart × 1
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı × 1
RAM:
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram × 2
SSD:
Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G) × 1
KASA:
VENTO VG15FE RGB ATX Gaming Kasa × 1
GÜÇ KAYNAĞI:
FSP Hyper Pro 700W 80+ 120mm Fanlı PSU × 1

Monitör.

Rampage en 420 Black eagle 27" 165 Hz Full HD IPS LED.

RAM'i stok bittiği için 3600 MHz ile değiştirmedim sizce çok fark olur mu?

Aldıktan sonra araştırdım SSD de kapasiteyi kullandıkça hız ciddi anlamda düşüyor dediler kullanan ve böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Sistemde stok fan var kule tipi bir soğutucu ile değiştirmem gerekir mi?

Gerekirse ucuz yollu bir kule tipi fan önerebilir misiniz?

Monitörü IPS panel olduğu için aldım 27" tercihimin nedeni film açıp yatağımda izlemeyi sevdiğim için.

Kasa hala hazırlanıyor aşamasında 4 Mart'ta sipariş verdim daha önce bu siteden alışverişim olmadı normal mi veya ne zaman çıkar daha önce alışveriş yapan biri süreç hakkında bilgi verirse sevinirim.

Aynı sistemi alıp kullanan varsa artıları eksileri bilgi verebilir mi?

Kasada LED tuşu bulunuyormuş ama tuş çalışmıyor deniliyor bilgisi olan var mı?
Hocam keşke almasaydın bendede rx 6700 xt ve ryzen 5 5600 var ekran kartından pek memnun değilim

Sorun ne hocam neden memnun değilsiniz.
Şu sıralar az ama wattman hatası büyük bir sıkıntı çünkü o hata ekrana kartını nasıl kullandığına bağlı yt den video izlerken sıkıntı yok, ae plugin kullanırken çöküyor, ekran donuyor, driver düzgün çalışmıyor. Şimdi linkede baktım benimkiyle aynı modelmiş bu arada

Arkadaşlar mantis 6700 XT sistemi biraz değiştirip 15.765 TL'ye aldım.

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci × 1
ANAKART:
ASUS PRIME B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI-D HDMI M.2 mATX Anakart × 1
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı × 1
RAM:
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 Ram × 2
SSD:
Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G) × 1
KASA:
VENTO VG15FE RGB ATX Gaming Kasa × 1
GÜÇ KAYNAĞI:
FSP Hyper Pro 700W 80+ 120mm Fanlı PSU × 1

Monitör.

Rampage en 420 Black eagle 27" 165 Hz Full HD IPS LED.

RAM'i stok bittiği için 3600 MHz ile değiştirmedim sizce çok fark olur mu?

Aldıktan sonra araştırdım SSD de kapasiteyi kullandıkça hız ciddi anlamda düşüyor dediler kullanan ve böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

Sistemde stok fan var kule tipi bir soğutucu ile değiştirmem gerekir mi?

Gerekirse ucuz yollu bir kule tipi fan önerebilir misiniz?

Monitörü IPS panel olduğu için aldım 27" tercihimin nedeni film açıp yatağımda izlemeyi sevdiğim için.

Kasa hala hazırlanıyor aşamasında 4 Mart'ta sipariş verdim daha önce bu siteden alışverişim olmadı normal mi veya ne zaman çıkar daha önce alışveriş yapan biri süreç hakkında bilgi verirse sevinirim.

Aynı sistemi alıp kullanan varsa artıları eksileri bilgi verebilir mi?

Kasada LED tuşu bulunuyormuş ama tuş çalışmıyor deniliyor bilgisi olan var mı?

Sistem iyi. FSP iyi bir PSU markasıdır, kasada çok kafaya takmanıza gerek yok ama yeterli olacaktır fakat anakartınız B550 olsa daha iyi olurdu. Benzer bir sistemi arkadaşıma toplamıştım ekran kartı 2K da oyun oynatıyor fiyat/performans oranı çok yüksek FSR 2.2 de DLSS ile kafa kafaya fakat ben olsam 500 GB SSD tercih eder, yanına da 1 TB HDD koyardım oyunlar için, ileride biraz harçlık biriktirebilirseniz minimum 4 borulu bir hava soğutma alın işlemci için, AMD'nin sürücü sorunları da çözüldü gibi artık.

Şu sıralar az ama WattMan hatası büyük bir sıkıntı çünkü o hata ekrana kartını nasıl kullandığına bağlı YT'den video izlerken sıkıntı yok, AE plugin kullanırken çöküyor, ekran donuyor, driver düzgün çalışmıyor. Şimdi linkede baktım benimkiyle aynı modelmiş bu arada.

Umarım karşılaşmam peki sen ne yaptın hocam garanti vb bir şey yaptın mı çözüm için.

Sistem iyi. FSP iyi bir PSU markasıdır, kasada çok kafaya takmanıza gerek yok ama yeterli olacaktır fakat anakartınız B550 olsa daha iyi olurdu. Benzer bir sistemi arkadaşıma toplamıştım ekran kartı 2K da oyun oynatıyor fiyat/performans oranı çok yüksek FSR 2.2 de DLSS ile kafa kafaya fakat ben olsam 500 GB SSD tercih eder, yanına da 1 TB HDD koyardım oyunlar için, ileride biraz harçlık biriktirebilirseniz minimum 4 borulu bir hava soğutma alın işlemci için, AMD'nin sürücü sorunları da çözüldü gibi artık.

Harçlıktan yana sıkıntı yok harçlık yaşlarını aştık :) ekran kartıyla ilgili sorun yaşamam umarım.

Mantis'i hali hazırda kullanan biri olarak 2 önemli önerim var:

-Kule tipi bir cpu soğutucusunu en başından alın bence, işlemci 80 üstünü çok rahat görüyor yükte,

-GPU pci slotunu kapattığı için wifi kartını sonradan takamıyorsunuz. Ben şu an tekrar alacak olsam, kendinden wifi özellikli bir anakartla alırdım. Zaten takılabiliyor olsa da sonradan wifi kartı alsanız 700-800 vereceksiniz. Bu sorunu baştan halletmek anlamında anakart yükseltmek bence mantıklı,

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı