Mantle bilmemde G-Sync gibi bir olay varken ileride tekrar bilgisayar toplayacakların ilgisini fazlasıyla çekecektir.
Mantle ile 10FPS artış yaşasan Vsnyc açsan katliyam ortalık bunun için iyi bir kart gerek, G-Sync monitörler ilk etapta pahalı olacaktır ama tam oturduğunda kim ne yapsın Mantle'ı.
Bugün şu geldi aklıma acaba bu Kaveri işlemcisi sadece BF4'mü açıyor diye, odaklandıkları şeye o kadar eğildiler Sata 3'ün varlığını unuttular.
Bir yandan şu oyunu oynatıyoruz diyorlar diğer taraftan Sercanın dediği gibi "tırt" teknolojileri kullanıyorlar.
G-Sync iyi güzel hoş teknoloji ama gelipte Nvidia sadece Türkiye'yi düşünüpte çıkarmıyor bu G-Sync'i.
Nvidia : Ben bir teknoloji geliştirdim adı G-sync.
Son kullanıcı : İyi güzel ne işe yarıyor peki?
Nvidia : Lag - gecikme,shutter - kekeleme ve Tearing - yırtılma olmadan oyun oynanabilecek.
Son kullanıcı : Gerçekten harika birşey bu. Peki bundan nasıl faydalanabileceğiz?
Nvidia : İlk önce 144 hz'lik 3D monitör alman lazım. (Örnek) : ASUS VG248QE (1000 küsür TL)
Son kullanıcı : Başka?
Nvidia : Geliştirdiğimiz G-Sync kitinden alacaksınız. (350 - 400TL)
Son kullanıcı : Oldu canım başka?
Nvidia : Tabi biz firmalarla anlaştık içinde bu kiti barındıran monitörler piyasaya sürecekler.
Son kullanıcı : Buna uygun monitörü olanlar ne yapacaklar? Herhalde kiti alıp monitörlerine mi takacaklar ?
Nvidia : Evet. Ama kendileri taktığı taktirde monitörleri garanti dışı kalacak.
Son kullanıcı : Hadi canım!
Nvidia : Son bir ekleme daha yapayım bu G-Sync kiti takılı olan monitörlerin 3D özelliği devre dışı kalacak ve bu teknolojiyi kullanabilmeniz için GTX650ti boost ve üzeri ekran kartı kullanmanız lazım.
Son kullanıcı : Böyle saçma birşey olabilir mi? Ben o monitörü alıyorsam 3D özelliği içinde para veriyorum. Her neyse bende HD7870 ekran kartı var yine kullanabilecekmiyim?
Nvidia : Kullanamazsınız. Kepler mimarili Nvidia ekran kartına sahip olmanız lazım. En az GTX650ti boost ve üzeri.
Son kullanıcı : Geliştirdiğiniz teknoloji iyi güzel ama bu kadar külfetin altına girdikten sonra bir önemi yok.
Yurt dışında daha alınabilir durumda ama Türkiye'de bu döviz kuru taksit sınırlandırması vergiler Kdv'ler ithalatçı firmaların aç gözlülüğü yüzünden burda tutması çok zor.
Mantle'yi kim ne yapsın demişsin ama Nvidia kullanırsa aynı şeyi söyleyebilecek misin? Son kullanıcıdan ekstra bir ücret beklentisi yok herhangi bir külfet bindirmeden adamlar yapmış birşeyler vaad ettiği oranlarıda tutturmuş daha ne istiyorsun AMD'den? Fps artışı olmuş mu? Olmuş. Bir artısıda artık gelecek nesiller darboğaz nedir bilmeyecek bu teknoloji yayılırsa. Rahat rahat CF SLI düzeneği kurabileceğiz. Başka arzunuz?
Ben G-Sync kötülemiyorum gerçekten çok iyi bir buluş. Ama insanın sırtına çok yük bindiriyor. Benim sadece yakındığım konu bu.