Marangoza yaptırmak istediğim L masa ne kadar tutar?

Fotoğraftaki masanın tablası CNC'den geçirilmiş ve verniklenmiş masif ahşap gibi duruyor. Renge göre kayın ağacı olabilir. Kalınlığı da 40mm sanırım. Geçen yıl 100x50 gibi oldukça ufak ölçülerde masa tablası kestirmek için İzmir'de gitmediğim keresteci kalmadı, hiçbiri o boyutta kesip vermeye yanaşmadı. Ben de atolye10 diye bir web sitesinden meşe ağacından 100x50 boyutunda ve fotoğraftaki gibi 40mm kalınlığında tablayı 2050 TL'ye aldım vernikli şekilde. Aynı boyutta tablayı (ayaklar yok) yaptırmak için bir marangoza sorduğumda verdiği fiyat 5500 TL idi. Yani eğer fotoğraftaki gibi masif ahşaptan bu kalınlıkta CNC'lenmiş, verniklenmiş cilalanmış bir masa yaptıracaksanız hele ki belirttiğiniz ölçülerde, kafadan 10k üzeri bir fiyat ödersiniz, buna ayaklar dahil değil. Bence en mantıklısı buna yakın ölçülerde hazır bir l masa almak. Benim aldığım yerde bile fiyatlar çok artmış, öyle tabla satan yerlerde de l şeklinde tabla yok.

Reis adam sondaki fotoğrafı ayakları örnek olması için atmış. Masayı değil.

Valla dostum, marangozu bilmem ama ben demirciye özel ağırlık standı yaptırmaya kalktım. Decathlon fiyatından daha fazla fiyat çıktı ve decathlonunki çok ve çok daha sağlam yani onun yapacağından. Demeye calıstığım şey şu, kaliteli malzemeden custom yaptırmak sana çok pahalıya patlar ucuz malzemeden tatmin olmazsın onun yerine yüksek kalite fabrika çıkışlı almanı öneririm çünkü gerçekten çok fiyat söylüyorlar. Neden? Çünkü küçük iş, vakitlerine değmesi gerekiyor.

Fotoğraftaki masanın tablası CNC'den geçirilmiş ve verniklenmiş masif ahşap gibi duruyor. Renge göre kayın ağacı olabilir. Kalınlığı da 40mm sanırım. Geçen yıl 100x50 gibi oldukça ufak ölçülerde masa tablası kestirmek için İzmir'de gitmediğim keresteci kalmadı, hiçbiri o boyutta kesip vermeye yanaşmadı. Ben de atolye10 diye bir web sitesinden meşe ağacından 100x50 boyutunda ve fotoğraftaki gibi 40mm kalınlığında tablayı 2050 TL'ye aldım vernikli şekilde. Aynı boyutta tablayı (ayaklar yok) yaptırmak için bir marangoza sorduğumda verdiği fiyat 5500 TL idi. Yani eğer fotoğraftaki gibi masif ahşaptan bu kalınlıkta CNC'lenmiş, verniklenmiş cilalanmış bir masa yaptıracaksanız hele ki belirttiğiniz ölçülerde, kafadan 10K üzeri bir fiyat ödersiniz, buna ayaklar dahil değil. Bence en mantıklısı buna yakın ölçülerde hazır bir L masa almak. Benim aldığım yerde bile fiyatlar çok artmış, öyle tabla satan yerlerde de L şeklinde tabla yok.

Şu ana kadar marangozların fazla fiyat çıkardığını gözlemledim ama senin gideceğin adama göre değişir bu durum. Ayrıca 50 cm derinlik az değil mi?

Pardon. O zaman bayağı bir fiyat çekerler. Yine de gitsin sorsun bakalım ne kadar diyecekler. Ayrıca bana kalsa 50cm derinlik çok az.
Değerli mesajlarınız için hepinize teşekkürler. Bir süre daha araştırmada kalacağım, belki buraya da gelişmeleri atarım unutmazsam. Şuan kullandığım masa da 50cm derinlikte ve yetiyor açıkçası zaten derinliği arttırmaya kalkarsam bu köşeye sığamam..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı