Marka laptoplar nasıldır?

MacBook Pro kullanıyorum(okul ve video edit tarzı şeyler için) ama mesele oyuna geldi mi oyun oynatmaz ve günlük işlerde bile çok ısınıyor. Monsterda elimden geçmişti ve gayet güzel
 
Acer olarak Predator triton 500 modelini beğenmiştim bende fiyatı 20K 300Hz ekran 2080 Super Max-Q 32 GB RAM ve i7 10750H işlemcisi var tasarımıda şık.
 
5 yıldır Monster kullanıyorum. Teknik servisi ve müşteri hizmetleri tam sopalık. Ürünleri Clevo'dan satın alıyor. Kendi bir şey ürettiği yok. Oyun laptoplarının şarjı fazla gitmez ayrıca pildeki akım yeterli gelmeyeceği için şarjdayken düzgün oyun oynanmaz. Dikkat etmen gereken bir sürü şey var, hangi birini sayayım? Dolar kuru bu seviyedeyken güzel bir laptop almak çok zor artık. Ben laptopun en çok ekran kartının 256 bit olmasına, 2.5 kg'yi geçmemesine ve 15.6 inç olmasına ederim, benim için önemli olan onlar olduğu için. Ama herkes için bunlar önemli olacak diye kural yok. Diğer dikkat edebileceklerin işlemcisinin en az 4 çekirdek, 4GHz max frekansı olması, ekran kartına yetişebilecek olması, en az 2 tane 3.0 ve toplam en az 3 USB soketi olması, en az 1 tane PCIe M.2 SSD soketi olması, ekran panelinin IPS olması, ekran çözünürlüğü en az FHD ve Hz'si 60'ın üzerindeyse iyi olur tabii, klavyesinin tam elime göre yumuşak basımlı ve rahat olması, klavyesinin ışıklı olması, pil kapasitesi de en az 60Wh ise güzel olur. Daha sayabilirim dikkat etmen gerekenlere ama en önemli 3 tanesini en başta yazdım zaten.
 
Oyun laptopları iyi diyorlar ama HP'nin günlük kullanım için olan bir laptopunu kullanıyorum oyun açınca şaka yok cidden odayı ısıtıyor. 90-95 dereceleri görüyorum.
 
Merhabalar ilk defa Gaming bir laptop alacağım MSI, Monster, Acer ve MacBook Pro bu markaların laptoplarını kullanan var mı? Varsa bilgilendirebilir misiniz sarjı kaç saat gidiyor oyun performansı veya ilk defa laptop alan birisine verebileceğiniz laptop kullanırken nelere dikkat etmeliyim gibi tavsiyeler varsa çok sevinirim.
Üst düzey bir laptop alacağım için iyi bir karar vermem gerekiyor.
Kendim kullanmadım, çok fazla da bir araştırma yapmadım ama ikinci ele güveniyorsanız Alienware' lere bakabilirsiniz. Türkiye' de pek fazla rağbet görmüyor ama yeni üretim M17' ler ve eski üretim 17' ler gerçekten incelenmesi gereken oyuncu laptop larından. Gerek donanımı, gerek kullanılan materyalleri, gerek soğutması açısından neredeyse kusursuza yakın bir laptop yapmışlar. Sesi biraz çıkıyor diyorlar fakat DELL, Alienware' lerde soğutma alanında işi çözmüş. Uzun vadede performans kaybı oldukça az. 17' lerde isteğe göre FHD ya da 4K 144 Hz G-Sync uyumlu IPS ekran, 1TB' a kadar özelleştirilebilir M.2 SSD ve HDD, 7 nesil Turbo Boost destekli Mobile i7 ve GTX 1080 GDDR5X Mobile' a kadar donanım seçeneği gibi oldukça göz doyuran alternatifleri var. Yeni nesil tam bir canavar olan M17 ve A51m' de ise 10. nesil i9 ve RTX 2080 Mobile' a kadar seçenek bulunuyor. Ayrıca içindeki GPU' yu upgrade ya da downgrade edebiliyorsunuz. Mesela elinizde RTX 2070 Mobile bulunan bir A51' iniz var ve isteğiniz doğrultusunda RTX 2080 Super Mobile' a yükseltme imkanınız bulunuyor. Tabii ki özellikleri ve fonksiyonlarının iyiliği kadar da maddi değerinin kötülüğü var. İkinci el 17' ler 6.000' lerden, M17' ler 15.000 ve A55m' ler 55.000 tl' lerden başlıyor. Ama bütçeyi MacBook Pro' ya kadar yükselttiyseniz, sıfır M17' lere bütçeniz yetişebilir. İşin şakası bir yana gerçekten güçlü ve uzun ömürlü bir laptop istiyorsanız, Alienware' lere bakın. Hakkında kötü yorumu pek fazla yok. En azından düşünmeseniz bile, incelemenizi öneririm.
 
Son düzenleme:
Acer olarak Predator triton 500 modelini beğenmiştim bende fiyatı 20K 300Hz ekran 2080 Super Max-Q 32 GB RAM ve i7 10750H işlemcisi var tasarımıda şık.

Şimdiden hayırlı olsun. Ekstra bir soğutucu almayı unutma, laptopun yükünü azaltır.
Bu arada Max-Q ekran kartları, güç tüketimleri kırpılmış az ısınan ama düşük performanslı ekran kartlarıdır. Bütçe de yüksek ise 3000 serisi beklenebilir aslında.
 
Benim kullandığım 3 Marka olduğundan kısa özetleyim.
DELL LATİTUDE E6330 2012 - Eski olmasına rağmen DELL sürücü güncellemesi malzeme kalitesi dayanıklılık yapıya sahip olması üstelik çoğu orta düzey oyunu oynatması sevindirici.
MSİ GL63 9SC - Üretim yılından sonra sürücü güncellemesini kendi sitesinde bulundurmayan. Malzeme kalitesi düşük 1 yılını doldurmadan menteşesi çatlaması üzücü . Gaming tarafından bakarsan Gtx 1650 güncel olduğundan şuan bütün oyunları oynatabildiğinden oynayabilirsin. Laptop olduğundan fazla ısındığından rahatsız bazen edebiliyor. Ben fazla oyun oynamadığımdan arada sırada oynuyorum.
MAC PRO 13 2020 - Mac Pro Malzeme Kalitesi verdiği hissiyat kaliteli ürün olduğu çok belli. Güncelleme konusunda hiç uğraşmıyorsunuz. İş için kullandığımdan bide boş vakitlerimde film izlemek sarıyor. Port konusunda zayıf olduğundan ama MAC Pro rahat taşınabilirliği bataryası 12 saat kadar olması benim için yeterli oluyor.
Özet :
Dell : Güncelleme ,Dayanıklılık, Orta düzeydeki oyunları oynatabilir, taşınabilirliği , 3saat batarya
Msi GL63 9SC Malzeme kalitesi düşük, Piyasada olan her oyunu oynayabilirsin, Kendi yardımcı destekleri zayıf , Güncelleme desteği olmayan , Ürününü 1yıl içinde desteğini kesen firmadan ibaret benim için . Taşınabilirliği orta düzeyde menteşesi kırılabili yor.
Mac Pro : Apple güncelleme desteği en iyisi, Oyun değil de iş olarak çok iyi zaman geçirebiliyorsunuz. Şarj süresi 12 saat olduğundan dışarıda rahatça yetebiliyor. Küçük ve ince olduğundan rahatça taşınabiliyor.
Bütçen olduğundan sana tavsiyem 2 tane dizüstü alman.
1650 Ekran kartlı Gaming laptopla rahatça oyun oynarsın.
Mac Pro şarj süresi taşınabilirliği kalitesi iş odaklı olması
 
Benim kullandığım 3 marka olduğundan kısa özetleyim.
Dell latitude E6330 2012 - eski olmasına rağmen Dell sürücü güncellemesi malzeme kalitesi dayanıklılık yapıya sahip olması üstelik çoğu orta düzey oyunu oynatması sevindirici.
MSI GL63 9SC - üretim yılından sonra sürücü güncellemesini kendi sitesinde bulundurmayan. Malzeme kalitesi düşük 1 yılını doldurmadan menteşesi çatlaması üzücü. Gaming tarafından bakarsan GTX 1650 güncel olduğundan şu an bütün oyunları oynatabildiğinden oynayabilirsin. Laptop olduğundan fazla ısındığından rahatsız bazen edebiliyor. Ben fazla oyun oynamadığımdan arada sırada oynuyorum.
Mac Pro 13 2020 - Mac Pro malzeme kalitesi verdiği hissiyat kaliteli ürün olduğu çok belli. Güncelleme konusunda hiç uğraşmıyorsunuz. İş için kullandığımdan bir de boş vakitlerimde film izlemek sarıyor. Port konusunda zayıf olduğundan ama Mac Pro rahat taşınabilirliği bataryası 12 saat kadar olması benim için yeterli oluyor.
Özet:
Dell: Güncelleme, dayanıklılık, orta düzeydeki oyunları oynatabilir, taşınabilirliği, 3saat batarya.
MSI GL63 9SC malzeme kalitesi düşük, piyasada olan her oyunu oynayabilirsin, kendi yardımcı destekleri zayıf, güncelleme desteği olmayan, ürününü 1yıl içinde desteğini kesen firmadan ibaret benim için. Taşınabilirliği orta düzeyde menteşesi kırılabili yor.
Mac Pro: Apple güncelleme desteği en iyisi, oyun değil de iş olarak çok iyi zaman geçirebiliyorsunuz. Şarj süresi 12 saat olduğundan dışarıda rahatça yetebiliyor. Küçük ve ince olduğundan rahatça taşınabiliyor.
Bütçen olduğundan sana tavsiyem 2 tane dizüstü alman.
1650 ekran kartlı Gaming laptopla rahatça oyun oynarsın.
Mac Pro şarj süresi taşınabilirliği kalitesi iş odaklı olması.

MacBook cidden 12 saat dayanıyor mu vay be.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı