Markette üzerimizi arayabilirler mi?

Arkadaş şüphelenmiş ceplerini boşalt demiş. Çıkarıp üstünüzü çantanızı aramamış ya? Uzatmaya gerek yok. Cebinde ne taşıyorsun ki?
 
(Bir bahaneleri yokken) Seni olmadığın bir şeyle suçlayıp, toplum içinde rezil ettiği için onun yaptığı suç teşkil ediyor. Ortada bir şey yokken "Sizi arayabilir miyiz?" ya da "Ceplerinizi boşaltır mısınız?" gibi cümlelerle karşılaşırsanız "Eğer bir şey çıkmazsa toplum içinde bana hırsızmış gibi davranıp itibar zedelediğiniz için size dava açarım" şeklinde cevap verebilirsiniz.

Gerisi onlara kalmış, devam etmek isterlerse ve bir şey çıkmazsa onları şikayet edebilirsin, tazminat da alırsın.

Not: Kendi durumunuzda dedektör öttüğü için bu cümleler sizin durumunuzda geçerli değil, fakat başka birinin başına gelirse, böyle bir hakları olduğunu bilsinler.
 
Arkadaş şüphelenmiş ceplerini boşalt demiş. Çıkarıp üstünüzü çantanızı aramamış ya? Uzatmaya gerek yok. Cebinde ne taşıyorsun ki?

Hayır üzerimde bir şey yok. Ancak yasal haklarımı öğrenmek için konuyu açtım.

Hocam bu durumda ceplerimizi boşaltmadan önce şart sunsak örneğin: Ceplerimi boşaltırım eğer bir şey çalmamışsam 1 çikolata verirsiniz gibi. Verirler mi çikolatayı?

Bir dahakine bunu deneyeceğim😅
 
Merhaba arkadaşlar, bugün okulu asmıştım parkta dolaşıyordum. Sıkıldım AVM'ye gittim marketten abur cubur alabilmek için. Kasaya para verip çıkıyordum dedektör(tam ismini bilmiyorum) öttü AVM'nin özel güvenliği değil ama sanırım marketten bir çalışan ceplerinizi boşaltır mısınız dedi bende boşalttım bir şey çıkmayınca tekrar dedektörden geçer misiniz dedi geçtim ötmedi sonra tamamdır geçebilirsiniz dedi. Bu yasal mı? Üst aramayı sadece kolluk kuvvetleri yapabilir diye biliyorum.
Böyle bir durumu a101 de yaşamıştım. Adam bizi hırsızlık ile suçladı, zorla üstümü aramaya kalktı. Tabikide izin vermedim bana karşı bağırmaya başladı müdürünü çağırmasını falan söyledim müdürü kamera odasındaymış. Onunlada ufak bir tartışma yaşadım. Avukatımı çağıracağımı falan söyledim. Öyle olunca müdür özür diledi. Müdür ve çalışanı şikayet ettim. İşin komik tarafı ise sadece şikayet eden ben değilmişim tanıdığım 3 kişi daha bu adamlardan sikayetçiymis.
 

Geri
Yukarı