Marmaray açıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günün anlam ve önemini belirten resim :

1381731_597103223659326_1959189489_n.jpg

Ben de İstanbuldayım ama üşengeçlikten gidemiyorum.

Sen neredesin kardeşim ?:D

Ankara'da geçerli bu kural. :) Keçiörende "Metro Çalışması" olduğunu unutmuştum. Okula kayıt olurken metronun yakın bir zamanda kullanıma geçeceği söylenmişti; 2 sene oldu hala etrafı demir şeritlerle örülmüş baraka var. Düşme tehlikesinden başka bir şey değil. Umalımda Keçiörendeki o beton yığını gibi olmasın. :)
images

Ankara'da bu kural var mı bilmiyorum ama ben İzmir'de yaşıyorum. Yukarıdaki resimde gösterilen Buca-Halkapınar hattı (Gerçekte Hatay-Evka 3) İzmir'e ait.

Gerçekden yanlış görmüşsün resmi bu resim Keçiören'in göbeğinde yer alan çoğu kişi için "Devlet'in İntihar için Diktiği Kule" olarakda bilinir. Bir arkadaşım anlatmıştı projeyi.
Atakule gibi bir yapıt yapılacakmış ancak proje başlandıkdan sonra Keçiören Yönetiminde bir değişiklik olmuş ve Belediye Başkanı değişmiş. Bu yeni gelen amcamız projeyi inceledikden sonra durdurmuş. Nedeni ise yapılacak kulenin uçakların inişini engellemesiymiş. Yukarıda paylaştığım resim projenin bitmiş (durdurulmuş) hali. :D

- - - Güncellendi - - -

Belirtmek istediğin resmi şimdi anladım. :D

İzmir'in toplu taşıma tarifesi kadar güzel tarife yoktur hiçbir ilde. Fahrettin Altay'da metro çalışması bıktırmış olsa da bence farklı nedenler işin içinde. Yoksa çoktan biterdi. Tarife şöyle: Tam 2TL, öğrenci 1.10 TL, ilk binişten 90 dakika içerisinde 5 dakikalık her aktarma ücretsiz. Buna otobüs, metro, şehir içi banliyo (izban), vapur dahil. İzban havalimanı bağlantılı Türkiye'deki en uzun banliyo sistemi diye biliyorum. Şehrin kuzeyi ile güneyini birleştiren şuan 80, Torbalıya uzayınca 100 km olacak olan hattır. Hatta Bergama ve Selçuk'a kadar uzatmayı planlıyorlarmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı