Marmaray açıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisayarkurdu isim vermiyorsun demişsin evet veriyorum Osman Pamukoğlu, Muharrem İnce, Umut Oran ve daha niceleri. Bu adamlar kendi partilerini kursa ve seçimi kazansalar ülke adalet görür, ordu kendi işini diyanet kendi işini yapar.
Benim düşüncem yüzünden adamlar parti mi değiştirsin. O zaman sayın başbakanı ve cumhurbaşkanını sırf hasta oldukları için istifa etmelerini istiyorum zira meclise bulaşırsa herkes hasta olur ve işler aksar. Sırf iyi niyetinden.

Çünkü onlar özel kurum ve kendilerini ön plana çıkartacak her şeyi yapabilirler.

Şuraya kadar iyi gidiyordun sonra tecrübesizlikten ötürü batırdın. Bence bi bira aç ve etrafına bak, dediklerimi hatırla, ülkede üretip ihracat payında ciddi katkısı olan kurumların sahipleri halen kendi taşak ve penisleri arasındaki kısa mesafelerde mekik dokuyorlar.

Şirket kurabilmek ve bunu yönetip ilerletebilmek için gerekli güven ortamı için insanların ölmesine karar verebilmen gerekiyor bu yaşam dahilinde, (CIA NSA vb'yi düşün) sende var mı bu irade? Bana soracaksan aynı soruyu, yüz yüze sormandan fayda var.

Mertcan inan ki boş konuşuyorsun. Evet, vergilerle yapılıyor.
Acaba 10 sene önceki iktidarlar neden bir şey yapamadı ? Vergi denilen sistem yeni mi çıktı ?

Ayrıca HighPixel ben de çok saygı duyarım Osman Pamukoğlu gibi insanlara ama sen bana sadece isim gösteriyorsun. Parti göstereceksin. Osman abim tek başına başa gelemez :D
CHP de veya MHP de, veya başka bir şey. Daha sonra bu ülkeye kazandırdıklarını söyle. Liste ne kadar uzun olur bilemiyorum.

AKP'nin ülkeyi nereden nereye getirdiğini inkar etmeyin. 10 sene önce ne halde olduğunuzu ne çabuk unuttunuz.
AKP'nin yaptığı hizmetlere "Onlar vergilerle yapılıyor" diyorsunuz da 10 sene önce de vergi denilen şey vardı. Neden bir halt yapılamıyordu ?
Neden boğazına kadar borç içerisindeydi Türkiye. Neden uluslararası anlamda sesi çıkmıyordu ?

Bırakın bu saçma boş lafları. AKP bu ülkeye çok şey kazandırdı. Tekrar söylüyorum. Hangi partinin başa gelmesini istiyorsunuz ve bu ülkeye daha önceden ne yaptı ? Ne kattı ? 10 sene boyunca ne katabilmiş o çok sevdiğiniz parti hadi yazın...

BilgisayarKurdu;187731 ... Bırakın bu saçma boş lafları. AKP bu ülkeye çok şey kazandırdı. Tekrar söylüyorum. [B dedi:
Hangi partinin başa gelmesini istiyorsunuz ve bu ülkeye daha önceden ne yaptı ? Ne kattı ? 10 sene boyunca ne katabilmiş o çok sevdiğiniz parti hadi yazın...[/B]

Adımı doğru yazabilir misin? Meraktan soruyorum. Yazabilirsen yazardın ya.

Benim, 10 sene önce söylediğim şeyi doğruluyorsun teşekkür ederim:

Önceki iktidarlar ülkeye somut veya işlevsel şeyleri kazandırmayı başaramadılar, suya sabuna dokunmayalım politikasıyla en azından "özgürlük vereceğiz" hayalleriyle insanları yaşatmadılar. Fakat insanların gözünü para hırsı bürümemişti ve açgözlü köpekler gibi yaşamıyorlardı. Saygı ve sevgi, beş para etmeyen şeyler (!), vardı.

Vergi toplamayı bilemediler (ki sen halen mesleğinden ve verdiğin vergiden bahsetmedin BilgisayarKurdu) ve ekonomiyi şu anki kanser haline dönmüş sistemden daha ucuza rüşvetlerle döndürdüler. Fakat kaynakları yurtdışına alelen satmamışlardı ki dışarı bağımlılık ile dış borcun arasındaki farkı bilecek bir bilgi birikimi gerekli.

10 Sene önce demiştim, ülkeyi satıp basit bir şekilde göz boyayacaklar... sihirbazları izleyen insanlar gibi yanılmaya mahkum olmak ve bununla yaşayabilecek zihniyete sahip olmak heyecan verici bir emeklilik ve ölüm senaryosudur.

Yazılabilecek listenin uzunluğu kişisel olarak iki yöne bağlıdır, malesef beyini yıkanmış bir insan değilim ne 10 sene öncesinde ne daha öncesinde:

1 - Ülke ne demektir, nasıl varlığını koruyabilir ve son 100 yılda değişen haritaların sana anlattıklarından ne kadarını anlamaktasındır.

2 - Yazımda belirttiğim borç miktarlarını karşılaştıracak bir diploma sahibi olduğuna eminim dili kullanma becerinden, karşılaştır lütfen.

...

Kişisel kabiliyetleri yüzünden, %2'de olmayanlar için açıklama*: Tarlayı öküz ile değil, traktör ile süren insan mutludur... Beslersin öküzü, hizalarsın çifti ve sürersin tarlayı. Ama Traktörü üretmediğini anlamayacak kadar aptal olan insan dahi mutludur. Mazotunu satan, teknolojisini satan, tamir eden, lastiğini satan... Öküze yem ve su verirken, 10 hektar işlersin ve satarsin, Traktör'le 1000 hektar işlersin, ama devlet senden maks 15. hektar alacaksa sen neyine kime kalan 985 hektar? O traktörün mazot, bakım ve lastik isterken klavyene mi güvenirsin yoksa :) Dualara sığınacak olursak... Tanrı adildir. Ama tanrı aptal değildir.

*150'lik IQ testi üzerinden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekçi konuşmuyorsun, öznel yargılarla gelme bana. Elle tutulur sağlam şeylerle gel. Yok para hırsı bürümemiş, yok efendim köpekler gibi yaşamıyorlardı.
Ulan asıl 10 sene önce bir tüp için köpekler gibi sıra bekliyorduk. Köpek kelimesi 10 sene öncesine yakışır.

10 sene içerisinde ancak bu kadar gelişilebilir. Sabret be kardeşim. Bizler de yavaş yavaş üretmeye başlayacağız. Sanki 10 sene önceki iktidarlar zamanında bir şey mi üretiyorduk ?
Aç karnımızı doyuramıyorduk tabiri caiz ise.

10 senede kat edilen yol gayet iyi. Bırakın bu boş lafları da önümüze bakalım. Hedeflerimiz var, yakında biz de üreten bir ülke olacağız.
Gelişmiş bir ülke değiliz, gelişmekte olan bir ülkeyiz.
Ekonomimize gelecek olursak farkındaysanız çoğu ekonomik krizlere rağmen değer kaybetmeden, emin adımlarla ilerliyoruz.
Üretmeye başladığımız zaman paralar çıkmamaya, içeri girmeye de başlayacaktır.

Desteklediğiniz partiler çok biliyordu da AKP'den önce neden yapamadılar bu işleri ? AKP ülkeyi bataklığın içinden çekti çıkarıyor.

Hayatında kitap okumamış ama siyasete kafam basıyor diye yorum yapıyor ya ben bu ülkeye ne diyim be usta... Ülkeyi bataklıktan çekmiş... Vay balam vay. Sabah akşam karı kız muhabbetinden kitap okumaya vakit bulamayınca "beyni kovada bırakıyor ergen" Hayki'nin de dediği gibi.

Neyse, beyin zaten biraz çalışsa bu tartışmaları yapmıyor olurduk dimi...

Güncelleme: Bu eleştirileri getirdiğim arkadaş küfür ettiği için silindi. Yorumları da kendisi gibi gitti. Daha güzel, daha temiz oldu. Düzgünce görüşünü dile getiren kimsenin yorumuna dokunmuyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı