BilgisayarKurdu;187731
... Bırakın bu saçma boş lafları. AKP bu ülkeye çok şey kazandırdı. Tekrar söylüyorum. [B dedi:
Hangi partinin başa gelmesini istiyorsunuz ve bu ülkeye daha önceden ne yaptı ? Ne kattı ? 10 sene boyunca ne katabilmiş o çok sevdiğiniz parti hadi yazın...[/B]
Adımı doğru yazabilir misin? Meraktan soruyorum. Yazabilirsen yazardın ya.
Benim, 10 sene önce söylediğim şeyi doğruluyorsun teşekkür ederim:
Önceki iktidarlar ülkeye somut veya işlevsel şeyleri kazandırmayı başaramadılar, suya sabuna dokunmayalım politikasıyla en azından "özgürlük vereceğiz" hayalleriyle insanları yaşatmadılar. Fakat insanların gözünü para hırsı bürümemişti ve açgözlü köpekler gibi yaşamıyorlardı. Saygı ve sevgi, beş para etmeyen şeyler (!), vardı.
Vergi toplamayı bilemediler (ki sen halen mesleğinden ve verdiğin vergiden bahsetmedin BilgisayarKurdu) ve ekonomiyi şu anki kanser haline dönmüş sistemden daha ucuza rüşvetlerle döndürdüler. Fakat kaynakları yurtdışına alelen satmamışlardı ki dışarı bağımlılık ile dış borcun arasındaki farkı bilecek bir bilgi birikimi gerekli.
10 Sene önce demiştim, ülkeyi satıp basit bir şekilde göz boyayacaklar... sihirbazları izleyen insanlar gibi yanılmaya mahkum olmak ve bununla yaşayabilecek zihniyete sahip olmak heyecan verici bir emeklilik ve ölüm senaryosudur.
Yazılabilecek listenin uzunluğu kişisel olarak iki yöne bağlıdır, malesef beyini yıkanmış bir insan değilim ne 10 sene öncesinde ne daha öncesinde:
1 - Ülke ne demektir, nasıl varlığını koruyabilir ve son 100 yılda değişen haritaların sana anlattıklarından ne kadarını anlamaktasındır.
2 - Yazımda belirttiğim borç miktarlarını karşılaştıracak bir diploma sahibi olduğuna eminim dili kullanma becerinden, karşılaştır lütfen.
...
Kişisel kabiliyetleri yüzünden, %2'de olmayanlar için açıklama*: Tarlayı öküz ile değil, traktör ile süren insan mutludur... Beslersin öküzü, hizalarsın çifti ve sürersin tarlayı. Ama Traktörü üretmediğini anlamayacak kadar aptal olan insan dahi mutludur. Mazotunu satan, teknolojisini satan, tamir eden, lastiğini satan... Öküze yem ve su verirken, 10 hektar işlersin ve satarsin, Traktör'le 1000 hektar işlersin, ama devlet senden maks 15. hektar alacaksa sen neyine kime kalan 985 hektar? O traktörün mazot, bakım ve lastik isterken klavyene mi güvenirsin yoksa
Dualara sığınacak olursak... Tanrı adildir. Ama tanrı aptal değildir.
*150'lik IQ testi üzerinden.