Marmaray açıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an yapılanları kötülemek için, dün ne yaptıklarına bakmak lazım. Geçmişte ne olduğunu bilmezsek, bugünkü eleştiriler çok anlamsız kalır hatta komikleşir.

Vatandaşları, hükümeti, devleti ve dahi ülkeyi sevmiyor olabilirsiniz. Ama burada yaşıyorsanız, en azından "iyi" yapılan bir şeyi takdir edin. Bu kadar zor olmasa gerek.

Korkmayın; batmıyor, aksine çıkıyoruz. Sadece ülkenin bağırsaklarındaki pislikler temizleniyor. Sancılar bu yüzden.

Japon bankası Japonlara kredi veriyor ki Türkiye'de iş yapın :) Ben de bunu alkışlayacağım :) Buna kalkınma dersek artık...

Öncekiler adam akıllı asfalt yol bile yapmamış :D 2 yakayı denizin altından birbirine bağlayan bir ulaşım sistemini şikayet etmeye hakları var ama onun da bir sınırı var.
Konuşana değil, olayı icraata dökene destek verelim. Şu şu eksikleri giderilirse daha iyi olur diyelim. Şeytan taşlar gibi davranıyorsunuz :D
Bazı güvenlik eksikleri varsa da giderilir çok yakında.

Öncekiler adam akıllı asfalt yol bile yapmamış :D 2 yakayı denizin altından birbirine bağlayan bir ulaşım sistemini şikayet etmeye hakları var ama onun da bir sınırı var.
Konuşana değil, olayı icraata dökene destek verelim. Şu şu eksikleri giderilirse daha iyi olur diyelim. Şeytan taşlar gibi davranıyorsunuz :D
Bazı güvenlik eksikleri varsa da giderilir çok yakında.

O icraatların senden benden vergi olarak çıktığını (mesleğin nedir?) ve 13 yıl önce 1 Kg ete 10 TL verdiğimi hatırlıyorum, 1 büyük şişe rakıya 3.850 TL veriyordum. Üretimden haberin yok şeytan taşlıyorsun... dur bakayım hiç yabancı gelmedin bana...

O vergilerle yapılıyor zaten. Zaten eskiden Türkiyenin borcu vardı. Yüksek tutulması şuan bana biraz mantıklı geliyor. Bazen de saçma. İleriye dönük bir sistem. Türkiyenin borcun yıllardan beri olduğu için artık,parayı artık biriktirmeye çalışıyorlar. Bence bir yerden sonra vergiler tamamen düşecek. Bu ülkede tek eksik düşünen insan kıtlığıdır ve biraz da kaynaktır.

O vergilerle yapılıyor zaten. Zaten eskiden Türkiyenin borcu vardı. Yüksek tutulması şuan bana biraz mantıklı geliyor. Bazen de saçma. İleriye dönük bir sistem. Türkiyenin borcun yıllardan beri olduğu için artık,parayı artık biriktirmeye çalışıyorlar. Bence bir yerden sonra vergiler tamamen düşecek. Bu ülkede tek eksik düşünen insan kıtlığıdır ve biraz da kaynaktır.

Yıllara göre borçları ve o borçları ödemek için gerekli olanın vergi değil de üretim olduğunu; devlete ait üretim yapan kurumlardan bahset bana. Dur bir saniye, neredeyse hepsi satılmadı mı?

Özel sektör mü? Üretim mi? Kurulmuş ve büyük ölçüde ihracat yapan şirketlere yazdığım raporları sunarken şirket sahiplerinin "düşünen insan kıtlığı"na sebep olduğunu görüyorum. Adama rapor sunuyorum, adam çocuğunu arayıp soruyor rapordaki teknolojiyi... ki çocuğundan da haberdarım, o bilgiye ulaşabileceği yolların 10 katını araştırıp veriyorum o raporları. Leş her zaman leştir.

İleri dönük bir sistemden bahsedebilmen için ilk dünya savaşından önce kolonileşme ve o tarhiten itibaren endüstrileşmeyi araştırman gerek. Araya kapitalizm ve sosyalizm serpiştirebilirsin ama bir şey fark etmez.

- Asla ve asla biraz da kaynak deme... aç gözlülüğü bir kenara bırakıp, 2 gıdım ekmekle kuruldu çoğu şirket dünya üzerinde, bu ülkede ise götünü karısını çocuğunu annesini babasını ananesini semirtmeden bir yere gelmiş gibi gözüken çok az şirket vardır - ki onlar zamanındaki boşlukları doldurmak dışında ülkeye bir şeyler sağlasalardı patentlerimizle para kazanırdık, işlenmemiş hammaddelerimizi 1'e satıp işlenmiş olarak 5'e satın almazdık.

Marmaray vagonlarını, demir yollarını, elektrik ve elektronikle ilgili sistemlerini üretemez miydik?
Betonerme alt yapısını üretemez miydik?

Ürettik mi yoksa patentli satın mı aldık? Yoksa onlar patentleriyle üretip bize mi sattılar... Bana düşünen insan kıtlığı ve kaynak deme, ileride sadece emekli olabileceğin bir işe girmekten ötesini düşündüğüne dair kötü hislerim var.

Alın bakalım size basitinden dış borç.

Bayılıyorum şu düşünen insanlara... %2'de olunca bayılmamak elde değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
O icraatların senden benden vergi olarak çıktığını (mesleğin nedir?) ve 13 yıl önce 1 Kg ete 10 TL verdiğimi hatırlıyorum, 1 büyük şişe rakıya 3.850 TL veriyordum. Üretimden haberin yok şeytan taşlıyorsun... dur bakayım hiç yabancı gelmedin bana...

Bende hatırlıyorum;

Tüp almak için kuyruğa girdiğimi, faizlerin %130 olduğunu, askerin bir zamanlar ülkeyi yönettiğini, İsrail'e uşaklık yaptığımızı, paraların 6 haneli olduğunu, hastahane kapılarında süründüğümü, tek şeritli yolları, ABD başkanı yanında ezik büzük duran başbakanı, "dürüstüm" diyen ve ülkeyi hortumlayan basiretsiz siyasetçileri, faili meçhul cinayetleri, anti demokratik yönetimleri vs.vs.vs.

Yeni nesil, daha önceki yönetimleri bilmediği için şimdikileri acımasızca eleştiriyor. Bir baksalar nereden geldiğimize. O zaman el açıp dua ederler.

Bende hatırlıyorum;

Tüp almak için kuyruğa girdiğimi, faizlerin %130 olduğunu, askerin bir zamanlar ülkeyi yönettiğini, İsrail'e uşaklık yaptığımızı, paraların 6 haneli olduğunu, hastahane kapılarında süründüğümü, tek şeritli yolları, ABD başkanı yanında ezik büzük duran başbakanı, "dürüstüm" diyen ve ülkeyi hortumlayan basiretsiz siyasetçileri, faili meçhul cinayetleri, anti demokratik yönetimleri vs.vs.vs.

Yeni nesil, daha önceki yönetimleri bilmediği için şimdikileri acımasızca eleştiriyor. Bir baksalar nereden geldiğimize. O zaman el açıp dua ederler.

Üretmediğin sürece, üretmek için çevrene değil - halkına güvendiğin sürece, ama onları korumadığın sürece, dua ederek bir yere varılamadığını anladığın sürece, hepsi olası ve hatta oldu.

Sonra? Sonra Gençliğe Hitabe'deki kültürün %1'ini mumla arayacaklar, başkalarının yönettikleri paralarıyla, iman edenler.

Bilgisayarkurdu isim vermiyorsun demişsin evet veriyorum Osman Pamukoğlu, Muharrem İnce, Umut Oran ve daha niceleri. Bu adamlar kendi partilerini kursa ve seçimi kazansalar ülke adalet görür, ordu kendi işini diyanet kendi işini yapar.

Osman Pamukoğlu, HEPAR'da değil mi zaten?

Muharrem İnce, Umut Oran, neden CHP'yi bırakıp geçmiyorlar... Partileri destekleyen şirketlerin keyfinden, rahat hareket edemiyorlar muhtemelen.

Peki düşünen insanlar nerede ben göremiyorum. Tek tük bir kaç yerde. Belki sen yapabiliyorsun diğerleri nerede. Peki söylermisin bu ülke sürekli siyasetten başka nereye gidecek? Siyaset herkes yapabilir ama üretmeyi ve düşünmeyi sadece aklı başındakiler yapabilir. Özel kurumlar devletin kurumlarından daha iyi şeyler yapabilir. Çünkü onlar özel kurum ve kendilerini ön plana çıkartacak her şeyi yapabilirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı