Martı scooter ile kaza yapınca masrafı kim ödüyor?

Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
28
Merhaba martı scooterları bilen bilir 20-30 km hızla giden elektrikli scooterlar birçok şehirde de var benim kafama takılan şey bu scooterlarla kaza yaparsak (Scooter çelik ama yamulabilir.) biz mi ödüyoruz ve biz ödüyorsak ne kadar tutar tahminen? Motorda sıkıntı olmadığı sürece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Martıyla iletişime geçmek gerek.
Martı kullanıcı sözleşmesinde bulunuyor:

4.20. Kullanıcı herhangi bir kazayı, çarpışmayı, hasarı, bireysel yaralanmayı, çalınan ya da kaybolan Taşıt’ı MARTI’ya derhal bildirmekle yükümlüdür. Eğer kaza bireysel yaralanmaya, özel veya kamu malına zarara ya da Taşıt’ın çalınmasına sebep olmuşsa Kullanıcı durumu aynı zamanda en kısa süre içerisinde yetkili mercilere de bildirmekle yükümlüdür. Kullanıcı, çalınan Taşıt ile ilgili meydana gelen kullanım hatası, hasar ve kayıplar, iddia ve talepler, maliyet ve harcamalar, cezalar, avukatlık ücretleri ve yargılama giderleri dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul eder.

4.14. Kullanıcı, hizmetlerin kullanımı sırasında gerçekleşebileceğinin bilinebilir veya bilinemeyecek, öngörülebilir ya da öngörülemeyecek olması fark etmeksizin tüm hatalı veya kurallara aykırı kullanım sonucunda meydana gelebilecek sonuçları, yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek kazaları, ileri sürülebilecek iddiaları, talepleri, zararları, kayıpları, bunlara ilişkin her türlü hukuki ve cezai sorumluluğu, masraf ve yargılama giderlerini, avukatlık ücretlerini kabul etmiştir. Sözleşme kurallarına aykırı olarak reşit olmayan kişinin Martı’nın sunduğu Hizmetlerden yararlanması ve/veya Martı’yı zarara uğratması halinde reşit olmayan kişinin cezai sorumluluğuna başvurulabileceği gibi, ebeveyn ve/veya vasisine her türlü masraf, zarar, gider rücu edilebilir
 

Yeni konular

Geri
Yukarı