Masaüstü Bilgisayar Bios Güncelleme sonrası sorun

syyit

Hectopat
Arkadaşlar bende Asus BM serisi BM1AE numaralı bir masaüstü bilgisayar var, ben bu bilgisayara kendi sitesinden indirmiş olduğum en son güncel bios sürümü ile güncelledim. Fakat güncelleme bittikten sonra bilgisayar çalıştı, ama ekrana hiçbir görüntü vermedi. Klavye'yi maus'u tanımadı, sadece kendi kendini 3-4 defa açıp kapattıktan sonra kapanıyor. Klavye ve maus'u tanımadıgı için de bir şey yapamıyorum, bu sorunun bir çözümü var mı açaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios reset yaptınız mı? Bios default yaptınız mı? Yüklediğiniz biostan bir sürüm düşük olanı yüklemeyi denediniz mi? Denemedi iseniz bunları deneyin, altta verdiğim yerde de bir düşük bios'u indirebilirsin. Kullandığın işletim sistemini Windows 8.1.1'e geçir.
http://www.asus.com/Commercial_Desktops/BM1AE/HelpDesk_Download/

Cevap verdiğin için teşekkür ediyorum bilgisayara yapabildigim tek şey Anakart üzerinde bulunan pili cıkarıp reset atmak oldu. Çünkü başka birşey yapamıyorum, çünkü klavyeyi ve maus'u tanımıyor artı bilgisayar çalıştıgı zaman kendi kendine 3-4 defa açılıp kapanıyor. Monitöre herhangi bir görüntü gelmiyor, herhalde bios çöktü galiba. Garantili, garantiye mi göndersem?

Fare ve klavye usb ise eski soket fare ve klavye ile dene hani şu yuvarlak olanlar var ya :) Benim masaüstünde renkleri yeşil ve mor. Fare ve klavye bios ayarlarında disable olsa bile çalışıyor bir dene.

Garantiye gönder diyecektim, Anakart üzerinde bulunan pili çıkarıp reset atmışsın. Herhalde bilgisayarın içini açtın bu garanti dışı kalır diye biliyorum.

Anakart üzerinde bulunan pili çıkarmış bunu kasayı açarak yapmıştır açmadan nasıl yapılır? Asus BM serisi BM1AE masaüstü varmış bu hazır pc'dir. Eğer içini açtıysa garanti düşer diye biliyorum, eğer etiket zarar görmediyse arkadaki sorun olmaz. @emrah_8 dediği gibi açtıysan garanti dışı kalmıştır iyi bir bilgisayarcıya götür.

Arkadaşlar burdaki önerilerinizi genel olarak denedim, olmadı. Bende garantiye gönderiyorum. Bilgisayar toplama değil. Birde kapağı açarken herhangi bir şerit yoktu. Cünkü başka bir arkadaşın bilgisayarında görmüştüm öyle bir şerit. İnşallah garanti dışı kalmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı