Masaüstü bilgisayarda internete nasıl bağlanılır?

Burkitovski

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni hazır oyuncu PC'si aldım. Daha önce hiç masaüstü PC kullanmadığım için alınca fark ettim ki masaüstü PC anakartlarında kablosuz bağlanma özelliği yokmuş. Evimde modem salonumda ve kendi odama oradan kablo çekmem mümkün değil. Kablosuz bağlantı için bir aparat varmış USB girişli onu alsam ne gibi avantajı ve dezavantajı olur? Bir de odamdaki prizin yanında Ethernet girişi olan bir yer var. Buradan kablo ile salondaki interneti çekme gibi bir şansım var mıdır? Salonda da aynı şekilde prizin yanında Ethernet girişi olan priz gibi bir şey var ve oraya modemden bir kablo çeksem, benim odamda da internete erişim sağlayabilir miyim Ethernet prizinden?

Bunun iki çözümü var
1- Wifi adaptörü satın alıcaksın, adaptörlerde hız sorunu oluyor yaşadım şuan cat 6 kabloya geçtim,
2- Cat6 veya üstü ethernet kablosu, modem ve bilgisayarının arasında kaç metre var ise ona göre satın alabilirsin.
Sırf wifi için anakart değiştirme zahmetine girme boşa zahmet.
Ve evet sağlayabilirsin kabloyu taktırdığım elektrikçi duvarın içerisinden geçirip görüntü kirliliği olmasın diye ethernet prizinden çıkardı kabloyu, bende kasaya taktım.

Son düzenleme:
USB adaptörler çok yetersiz kalıyor ve çoğunda ısınmadan kay aklı perfprmans sorunları var. Uzak durmak gerek. Wi-Fi istiyorsan arkadaşın da dediği gibi PCI-e Wi-Fi karlarından alman en mantıklısı olur ya da bilgisayarını Wi-Fi destekli bir anakart ile değiştirmen.

Ethernet yapabiliyorsan çok daha iyi olur. Prizdeki sokette kaç pin var? Eğer 8 pin ise aktarma tesisatıdır o.

8 pin varsa modeme taktığın CAT-6 kablonun diğer ucunu prize, odandaki prize taktığın kablonun bir ucunu da bilgisayara takarsan modemden bilgisayarına direkt olarak internet bağlamış olursun.

Görüntü.jpeg

Duvardaki giriş bu, buradan ethernet kablosuyla internet çekilmez mi yani ?

modemim salonda tv ve diğer eşyalarım için kullandığımdan onu bilgisayarımın olduğu odaya taşıyamam ancak dediğiniz gibi performans düşüklüğünden dolayı internetimin yavaşlamasını da istemem

O ethernet girişi sadece eski ev telefonları içindir, oraya sadece sen ethernet kablosunun bir ucunu modeme takarsın sonra, elektrikçi kablonun diğer ucunu duvarın içinden götürür oradan çıkartır, sende kasana takarsın, bu da sadece görüntü kirliliği olmasın diye, onun dışında halının altındanda götürebilirsin kabloyu

GIGABYTE B550M AORUS ELITE 4733MHZ(OC) RGB M2 AM4 mATX ANAKART

anakartım bu kesin wifi adaptörü yok mudur bunun ?
gidip wifi adaptörü alacağım sanırım, kablo götürme işi çok zor odamla salon arası çok uzak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı